Категорія
Новини
Дата

«Ми не можемо втомлюватися». Байден на Генасамблеї ООН пообіцяв, що США не припинятимуть допомагати Україні

2 хв читання

Джо Байден виступає з трибуни Генасамблеї ООН у Вашингтоні 24 вересня 2024 року /Getty Images

Джо Байден виступає з трибуни Генасамблеї ООН у Вашингтоні 24 вересня 2024 року Фото Getty Images

США підтримуватимуть Україну, допоки Україна не досягне перемоги й тривалого миру, заснованого на принципах Статуту ООН. Про це сказав президент Джо Байден у виступі на Генасамблеї ООН 24 вересня, пише «Голос Америки».

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • Після повномасштабного російського вторгнення Америка відповіла на виклик, забезпечивши величезну безпекову, економічну та гуманітарну допомогу Україні, наголосив президент США із трибуни ООН.
  • Він додав, що до цих зусиль приєднались союзники і партнери по НАТО, загалом понад 50 країн, «але найголовніше – на виклик відповів український народ».
  • Байден підкреслив: «Війна Путіна зазнала поразки в його основній меті: він хотів знищити Україну, але Україна досі вільна. Він мав намір послабити НАТО, але НАТО більше, сильніше, згуртованіше, ніж будь-коли, з двома новими членами – Фінляндією та Швецією».
  • Зараз не час «опускати руки», наголосив Байден. «Зараз у світу є інший вибір. Чи будемо ми продовжувати нашу підтримку, щоб допомогти Україні виграти цю війну та зберегти свою свободу, чи підемо й агресія відновиться, а нація буде знищена? Я знаю свою відповідь. Ми не можемо втомлюватися. Ми не можемо відводити очі, і ми не відмовимося від нашої підтримки України, допоки Україна не переможе і не досягне тривалого миру, (основаного) на Статуті ООН», – заявив президент США.

Контекст

У адміністрації Байдена залишилися невитраченими близько $6 млрд за програмою PDA, яка передбачає швидке передання зброї із запасів Пентагону. Ці гроші можуть «згоріти» із закінченням фінансового року у США наприкінці вересня.

Міноборони США заявляє, що працює з Конгресом, щоб перенести решту фінансування на наступний фінансовий рік США, який починається 1 жовтня.

25 вересня Вашингтон оголосить про новий пакет військової допомоги Україні у $375 млн. Це найбільший пакет допомоги, надісланий Києву з травня, розповіли «Голосу Америки» кілька американських посадовців на умовах анонімності.

Пакет, ймовірно, включатиме боєприпаси класу «повітря – земля» для винищувачів F-16, які дозволять українським пілотам вражати цілі далеко від лінії фронту та зони дії протиповітряної оборони Росії. Крім того, до пакета увійдуть боєприпаси для HIMARS, патрульних катерів і броньованих машин, а також 155-мм снаряди, 105-мм снаряди і ракети TOW.

27 серпня 2024 року Володимир Зеленський анонсував, що в межах свого візиту до США у вересні 2024 року має презентувати документ, який амбітно схарактеризував як «План перемоги». З планом ознайомлять чинного президента США Джозефа Байдена, а також кандидатів у президенти від двох партій – Камалу Гарріс і Дональда Трампа

Пізніше в межах інтерв’ю американському журналісту Фаріду Закарії президент України уточнив, що «План перемоги» включатиме такі моменти: безпеку, геополітичне місце України, економічні рішення щодо підтримки, сильну і доступну військову підтримку. Більше про це читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд