Категорія
Новини
Дата

Україна підготувала план перемоги. «Не може бути жодного замороження війни» — Зеленський

1 хв читання

план перемоги Україна війна /Офіс Президента України

Президент України Володимир Зеленський Фото Офіс Президента України

Україна завершила формування плану перемоги. Про це президент Володимир Зеленський заявив у вечірньому зверненні в Telegram.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові цитати

  • Наш план перемоги [у війні з Росією] повністю готовий, розповів Зеленський. «Пропрацьовані всі пункти, ключові акценти, визначені необхідні додатки з деталями до плану», — пояснив він та додав, що найголовніше тепер — рішучість його реалізувати.
  • Немає і не може бути жодної альтернативи миру, жодного замороження війни, чи будь-яких інших маніпуляцій, які перенесуть російську агресію на інший етап, акцентував Зеленський. 
  • «Нам потрібна надійна та тривала безпека для України. А отже — всієї Європи. Саме заради цього ми працюємо», — пояснив важливість плану президент. 
  • Також він зазначив, що Захід досі не виконав всі обіцянки щодо надання нам ППО, які звучали в рамках саміту [НАТО] у Вашингтоні. «Важливо на початку осені мати більше результатів для [посилення] повітряного щита України», — наголосив він.

Контекст

Під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) 13 вересня Зеленський зазначав, що цього місяця у нього запланована зустріч із президентом США Джо Байденом. «Я представлю йому план перемоги. Систему взаємопов’язаних рішень, завдяки яким Україна отримає достатню силу – достатню, щоб поставити цю війну на курс до миру», – заявив він.

Про те, що Україна завершує розробку плану перемоги у війні з Росією і незабаром представить його західним союзникам, Зеленський заявив 16 вересня. План охоплює військові, політичні, дипломатичні та економічні аспекти, кожен із яких має чіткий перелік дій для зміцнення позицій України, за словами президента. 

17 вересня посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд та речник Держдепу Метью Міллер повідомили, що адміністрація Джо Байдена вже ознайомилася із запропонованим Володимиром Зеленським планом перемоги. 

«Ми бачили мирний план президента Зеленського. Ми вважаємо, що він викладає стратегію і план, які можуть спрацювати», – цитує «Голос Америки» Лінду Томас-Грінфілд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд