Категорія
Новини
Дата

Microsoft домовилася з медіа Semafor про створення новин за допомогою ШІ-бота

Компанія Microsoft уклала угоду з медіастартапом Semafor щодо створення новин за допомогою її чат-бота зі штучним інтелектом, пише Financial Times. Сума угоди наразі невідома.

Ключові факти

  • У межах угоди Microsoft заплатить Semafor нерозкриту суму грошей за створення стрічки останніх новин під назвою Signals. Компанії не розголошують фінансові подробиці, але сума є «істотною» для бізнесу Semafor, повідомило джерело.
  • Signals пропонуватиме стрічку останніх новин та аналіз важливих подій з близько дюжиною публікацій на день. Мета полягає в тому, щоб запропонувати «різні погляди з усього світу», це вважається ключовим напрямом діяльності Semafor з моменту його запуску у 2022 році.
  • Співзасновник Semafor Бен Сміт наголосив, що Signals будуть повністю наповнювати журналісти, а штучний інтелект стане інструментом для публікацій.
  • У понеділок Microsoft також мала оголосити про співпрацю з журналістськими організаціями, зокрема Школою журналістики Крейга Ньюмарка, Асоціацією онлайн-новин і проектом GroundTruth.
  • «Журналістика завжди використовувала технології – чи то поштові голуби, телеграф, чи щось ще… Це реальна можливість, набір інструментів, які дійсно є квантовим стрибком порівняно з багатьма іншими інструментами, які вже зʼявилися», – сказав Джина Чуа, виконавчий редактор Semafor.
  • Для термінових новин журналісти Semafor будуть використовувати інструменти штучного інтелекту для швидкого пошуку репортажів і коментарів з інших джерел новин в усьому світі кількома мовами. Публікація Signals може містити огляди китайських, індійських чи російських ЗМІ, наприклад, коли репортери Semafor узагальнюють і контекстуалізують різні погляди, цитуючи при цьому джерела.

Контекст

Медіакомпанії дедалі більше стурбовані генеративним штучним інтелектом і його потенційною загрозою для їхнього бізнесу. Видавці новин намагаються зрозуміти, як використовувати ШІ, щоб покращити свою роботу та випереджати технології, одночасно побоюючись, що вони можуть втратити трафік, а отже, доходи через чат-боти зі штучним інтелектом, які можуть генерувати людський текст та інформацію за лічені секунди.

Газета New York Times у грудні подала позов проти Microsoft та OpenAI, стверджуючи, що технологічні компанії «безкоштовно скористалися» мільйонами її статей під час створення своїх чат-ботів із штучним інтелектом, і вимагаючи відшкодування збитків на мільярди доларів.

Semafor була заснована Беном Смітом, колишнім редактором BuzzFeed, та Джастіном Смітом, колишнім виконавчим директором Bloomberg Media.

Semafor, який доступний для безкоштовного читання, фінансується, зокрема, засновником 3G Capital Хорхе Пауло Леманном та співзасновником KKR Генрі Кравісом. У 2023 році компанія заробила понад $10 млн доходу та має понад 500 000 підписок на безкоштовні інформаційні бюлетені. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні