Капіталізація Microsoft досягла $3 трлн на тлі ажіотажу щодо ШІ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Капіталізація Microsoft досягла $3 трлн на тлі ажіотажу щодо ШІ

Getty Images

У середу, 24 січня, корпорація Microsoft досягла історичної ринкової оцінки $3 трлн, що є черговим прикладом того, як оптимізм щодо штучного інтелекту посприяв розвитку техногіганта, пише Bloomberg. Компанія стала другою фірмою після Apple, яка досягла такого рівня.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Акції зросли на 1,3% до $403,95, внаслідок чого ринкова капіталізація становила $3 трлн. 
  • Apple Inc. минулого року стала першою компанією, що досягла $3 трлн, але згодом капіталізація опустилася.
  • На Microsoft припадає частка у 7,3% індексу S&P 500.
Капіталізація Microsoft досягла $3 трлн на тлі ажіотажу щодо ШІ /Фото 1

Інфографіка: Bloomberg

  • Зростання свідчить про інтерес інвесторів до ШІ та потенціалу зростання доходів. Microsoft завдяки партнерству з OpenAI Inc. вважається одним із найбільших бенефіціарів штучного інтелекту. Компанія надає клієнтам послуги із підтримкою штучного інтелекту.
  • Прогнозується, що попит на послуги штучного інтелекту, а також на хмарні обчислення для його підтримки підтримуватиме довгострокові тенденції зростання Microsoft.
  • За даними Bloomberg Intelligence, очікується, що у 2024 фінансовому році виручка зросте майже на 15%, що швидше, ніж загалом у технологічному секторі.
  • Таке зростання призвело до того, що акції Microsoft стали одними з найпопулярніших на Волл-стріт. Більше 90% аналітиків, які відстежуються Bloomberg, рекомендують купувати їх, а середня ціна аналітиків вказує на потенціал зростання приблизно на 7% від поточних рівнів.

Контекст

Цього місяця Microsoft обігнала Apple і стала компанією-лідером з ринкової капіталізації. Цьому сприяла орієнтація техногіганта на генеративний штучний інтелект, адже цей сектор завойовує дедалі більшу популярність серед інвесторів. Згідно з даними LSEG, ринкова капіталізація Microsoft становила $2,887 трлн, що є найвищим показником за всю історію, тоді як ринкова капіталізація Apple становила $2,875 трлн на момент закриття у пʼятницю, 12 січня. 

Microsoft впровадила технологію OpenAI у свій пакет програмного забезпечення для підвищення продуктивності, що допомогло спровокувати відновлення її бізнесу в галузі хмарних обчислень у кварталі з липня до вересня. 

Інші технологічні компанії, орієнтовані на штучний інтелект, такі як Nvidia, Meta Platforms та Alphabet також зафіксували значний стрибок своєї ринкової капіталізації минулого року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні