Cпадкоємці Walmart – Роб, Еліс і Джим Волтон /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Мільярдери з початку року продали акції на $9,3 млрд. Forbes назвав лідерів

Cпадкоємці Walmart – Роб, Еліс і Джим Волтон Фото Getty Images

За перші шість місяців 2023 року 21 мільярдер з-поміж найбагатших людей світу загалом продав акції на $9,3 млрд, пише Forbes USA. Найактивнішими були співзасновник Airbnb Джо Геббія, засновник Oracle Ларрі Еллісон і спадкоємці Walmart – Роб, Еліс і Джим Волтон.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Кожен із бізнесменів продав акції щонайменше на $100 млн.
  • Як зазначає видання, після «жахливого» 2022 року найбагатші люди світу знову «налаштовані продавати».
  • Співзасновник сервісу короткострокової оренди житла Airbnb Джо Геббія продав акції компанії на $890 млн. Тепер йому належить 8% компанії. Пакет акцій Airbnb забезпечує більшу частину його статків, що оцінюється у $7,9 млрд.
  • Засновник Oracle Ларрі Еллісон продав акції корпорації на $850 млн. Загалом з 2020 року – на близько $2 млрд. Опціони також використали гендиректорка Oracle Сафра Кац і гендиректор Moderna Стефан Бансель – вони отримали за акції $470 млн і $300 млн відповідно.
  • Діти засновника мережі гіпермаркетів Walmart Сема Волтона Роб, Еліс і Джим продали акції компанії на $4,5 млрд. За оцінками Forbes, кожен із них отримав близько чверті – $1,1 млрд. Мільярдери хочуть спрямувати кошти на благодійність. 
  • Бізнесмен Джош Гарріс продав акції заснованої ним інвесткомпанії Apollo Global Management на $210 млн. Він пішов з компанії в 2021 році, після чого продав майже третину акцій Apollo – на $830 млн. Очолювана мільярдером Harris Group планує за ці кошти купити футбольний клуб «Вашингтон Коммандер» за рекордні $6 млрд.
Мільярдери з початку року продали акції на $9,3 млрд. Forbes назвав лідерів /Фото 1
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні