Категорія
Новини
Дата

Мінекономіки планує цифровізувати девʼять дозволів для бізнесу в межах проєкту «єДозвіл»

1 хв читання

Міністерство економіки планує цифровізувати девʼять дозволів для бізнесу через проєкт Єдиної державної електронної системи дозвільних документів «єДозвіл», який доступний у «Дії». Про це в інтервʼю Forbes Ukriane розповів заступник міністра по цифровізації в Мінекономіки Олександр Циборт.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • «єДозвіл» буде реалізовано у два етапи. Перший включає девʼять дозволів, які мають найбільший попит або найбільші корупційні ризики, каже заступник міністра.
  • У жовтні має з'явитися дві послуги – щодо продовження граничних строків розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів, установлених Національним банком та декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.
  • Решта дозволів, які мають оцифровувати у межах першої черги:
  1. ліцензія на провадження туроператорської діяльності;
  2. ліцензія на провадження господарської діяльності з ветеринарної практики;
  3. ліцензія на провадження господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;
  4. ліцензії на провадження освітньої діяльності за рівнем дошкільної освіти;
  5. реєстр розгляду скарг здобувачів ліцензій, ліцензіатів на дії (бездіяльність) органів ліцензування щодо порушення законодавства у сфері ліцензування;
  6. ліцензія на провадження господарської діяльності з надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення;
  7. декларація про провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном;

Контекст

Уряд у липні схвалив запуск експериментального проєкту із запровадження Єдиної державної електронної системи дозвільних документів «єДозвіл» на порталі «Дія».  

У сервісі вже доступне отримання декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Система автоматично перевіряє документи, які завантажить користувач, за спеціальним алгоритмом. Якщо рівень ризику низький – реєстрація відбудеться автоматично. Якщо система знайшла ризик – заяву розгляне представник держоргана і надасть відповідь про видачу ліцензії протягом 10 днів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд