Категорія
Новини
Дата

У «Дії» зʼявилися свідоцтва про шлюб, розлучення та зміну імені

1 хв читання

У застосунку «Дія» стали доступні свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені, повідомила пресслужба Мінцифри. Напередодні в Україні запустили послугу одруження онлайн.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Для того, щоб мати доступ до свідоцтв про народження, шлюб, розлучення та зміну імені треба використовувати останню версію «Дії».
  • Свідоцтва підтягуються автоматично, якщо інформація про податковий номер є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян. Документи доступні для всіх громадян України віком від 14, які мають верифікований податковий номер. 
  • Також команда застосунку спрощує процес додавання в «Дію» свідоцтва про народження дитини. Документ підтягуватиметься автоматично за податковим номером. Для цього треба авторизуватись у застосунку – і воно з’явиться в переліку документів. Це особливо актуально батькам, які змінювали особисті дані після народження дитини. 

Контекст

Загалом у «Дії» вже доступні понад 30 сервісів і 14 документів. Кількість унікальних користувачів застосунку за минулий рік зросла більш як до 20 млн, повідомляло Мінцифри в січні.

9 вересня у застосунку запустили сервіс шлюб онлайн, який дає змогу одружитися в кілька кліків. Весь процес реєстрації шлюбу проходить у застосунку – від подання заяви до одруження. У Мінцифри зазначили, що нова послуга актуальна для військових. Так захисники та захисниці одружуватимуться, навіть будучи на позиціях. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд