Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Закладка в Telegram. Месенджер Дурова став однією з найпопулярніших платформ для продажу наркотиків в Україні. Чому це зручний майданчик для дилерів та інших зловмисників

5 хв читання

Наркотики в Телеграм /Getty Images/Shutterstock

Співучасть у придбанні, перевезенні, зберіганні, пропозиції чи збуті наркотиків – одна з 12 підозр, які французька прокуратура вручила засновнику Telegram Павлу Дурову 26 серпня Фото Getty Images/Shutterstock

Одна з 12 підозр засновнику месенджера Telegram Павлу Дурову після затримання у Франції – співучасть у продажі й зберіганні наркотиків. Його застосунок на 1 млрд користувачів став зручною платформою для зловмисників завдяки швидкій реєстрації, анонімності та простому створенню чатботів. Як це працює в Україні й чим можна зарадити?

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Невдовзі шестеро членів організації, яка щомісяця виготовляла 40 кг амфетаміну, мефедрону та солей і продавала їх у месенджері Telegram, постануть перед українським судом. Обвинувальний акт щодо них наприкінці серпня скерувала до суду Нацполіція. Фігурантам загрожує 12 років в’язниці, йдеться в повідомленні на сайті Нацполіції.

Щомісяця організація заробляла 20 млн грн, продаючи виготовлені наркотики у Telegram, ідеться в повідомленні. В Україні, де месенджер має близько 16 млн користувачів, таких наркомагазинів на платформі виявили близько 520, каже Forbes топспівробітник Національної поліції на правах анонімності через чутливість питання. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд