Категорія
Новини
Дата

Повісток у «Дії» не буде ніколи – Федоров

Українці не отримуватимуть повісток до військоматів через «Дію». Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Наступного року буде 1 млн дронів. Повісток у «Дії» не буде ніколи. І тільки так», – такий допис Федоров розмістив на своїх сторінках у соцмережах.

Контекст

Раніше міністр оборони України Рустем Умєров в інтервʼю Суспільному сказав, що Міноборони розглядає можливість запрошувати у військомат через електронні сповіщення.

Він уточнив, що спершу інформацію про військовозобов’язаних із баз даних облікують і розподілять на категорії. Громадянам, які підлягають призову на військову службу, надішлють запрошення, навіть, якщо вони за кордоном.

На пресконференції 19 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що з боку військових поступила пропозиція додатково мобілізувати 450 000 – 500 000 людей.

Мінцифри вже роз’яснювала, що надсилання повісток через «Дію» неможливе, і обʼєднання додатка «Дія» з реєстрами ТЦК не передбачається. 

Керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік пояснював, що дані про військовозобовʼязаних знаходяться у реєстрі «Оберіг», який належить Міноборони. «До «Дії» цей реєстр не має жодного відношення, тому що «Дія» – це не реєстр», – наголосив він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні