Категорія
Новини
Дата

Молдова тимчасово закривала авіапростір (оновлено)

Молдова закрила свій авіапростір з міркувань безпеки, пише Realitatea. За інформацією видання, над територією країни нібито помітили розвідувальний безпілотник.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Управління цивільної авіації (AAC) Молдови поки що не надало інформації про закриття авіапростору. 
  • Про закриття авіапростору заявили представники авіакомпанії Air Moldova на сторінці у Facebook. «Шановні пасажири, на цей момент повітряний простір Республіки Молдова закрито, ми очікуємо на відновлення рейсів. Сьогоднішній розклад зазнає змін», – заявили в компанії.
  • «Ті, хто сьогодні перебуває в аеропорту, на борту або збирається вилетіти, зберігайте спокій та стежте за інформаційними панелями в аеропорту», – йдеться у пресрелізі компанії.
  • Оновлено. Повітряний простір Молдови знову відкритий, заявили в Управлінні цивільної авіації країни.

Контекст

9 лютого президент України Володимир Зеленський заявив, виступаючи на спеціальному засіданні Європейської ради, що українська розвідка перехопила російські документи, які свідчать про плани дестабілізувати ситуацію в Молдові.

10 лютого молдовські спецслужби підтвердили, що вивчають інформацію українських колег.

13 лютого президентка Молдови Мая Санду заявила, що Росія планує здійснити держпереворот у Молдові. Восени минулого року такі спроби вже робили, але завдяки оперативному втручанню органів Молдови вони виявилися безрезультатними, сказала президентка.

«План [Росії] на майбутній період передбачає диверсії із залученням людей з військовою підготовкою, замаскованих під цивільних осіб, для проведення насильницьких дій, нападів на державні будівлі й захоплення заручників», – розповіла президентка Молдови.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні