Категорія
Новини
Дата

МОЗ зареєструвало «Молнупіравір» для лікування хворих з COVID-19. Для кого цей препарат

В Україні зареєстровано препарат «Молнупіравір» для екстреного застосування при лікуванні хворих з COVID-19, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Глава МОЗ підписав відповідний наказ і розраховує на 300 000 курсів препарату.

Ключові факти

  • Україна минулого року законтрактувала 300 000 курсів цього інноваційного препарату, сказав Ляшко. Оскільки ліки вже зареєстровано, то їх надходження очікується вже найближчим часом, додав міністр.
  • Після надходження, «Молнупіравір» відправлять до закладів, які надають первинну медичну допомогу.
  • «Молнупіравір» – противірусний препарат прямої дії, який запобігає розмноженню вірусу. Його використовують для лікування COVID-19, в першу чергу, у груп ризику, щоб убезпечити хворих від переходу із легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та важкого.
  • У світі ці ліки використовують для пацієнтів, які мають хоч один фактор ризику: надмірну вагу, вік понад 60 років, цукровий діабет або хвороби серця.

Контекст

«Молнупіравір» виробляє американська компанія Merck & Co. Серед пацієнтів, які приймали препарат, лише 7,3% були госпіталізовані впродовж 30 днів після діагностування, заявляв виробник. За його даними, під час лікування не було зафіксовано жодної смерті від коронавірусу, порівняно з вісьмома випадками серед тих, хто приймав плацебо.

Франція наприкінці минулого року відмовилася від контракту на постачання «Молнупіравір», оскільки останні результати випробувань нібито показали низьку ефективність препарату.

24 листопада Кабмін додав препарати «Молнупіравір» та «Ритонавір» до переліку медикаментів, які застосовуються для лікування COVID-19. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні