Категорія
Новини
Дата

Pfizer вироблятиме таблетки проти коронавірусу у Франції. Фармгігант інвестує у проєкт €520 млн

1 хв читання

Компанія Pfizer заявила про плани протягом пʼяти років інвестувати €520 млн у виробництво препарату проти коронавірусу Paxlovid у Франції, пише Reuters. Американська фармкомпанія співпрацюватиме в цьому напрямку з французькою Novasep.

Ключові факти

  • Завод Novasep буде включений до глобального ланцюжка постачання Paxlovid у третьому кварталі цього року. У 2023 році виробництво планується розширити на інші підприємства французької фармкомпанії.
  • Novasep підтвердив виробничий графік: встановлення обладнання на заводі розпочнеться найближчим часом. Компанія планує найняти там 40 додаткових працівників.
  • Частина з €520 млн піде також на дослідження у Франції, зокрема на партнерство з місцевими біотехнологічними компаніями, повідомляє Pfizer.
  • У 2022 році Pfizer планує виготовити до 120 млн упаковок препарату по всьому світу.

Контекст

Наприкінці грудня 2021 року Управління з контролю за продуктами та ліками США схвалило перший пероральний противірусний препарат Paxlovid для лікування COVID-19 легкої та помірно тяжкої течії у пацієнтів з ризиком прогресування захворювання. Пізніше Pfizer вирішила безкоштовно надати експериментальні противірусні таблетки від COVID-19 95 країнам з низьким та середнім рівнем доходу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні