Категорія
Новини
Дата

Pfizer вироблятиме таблетки проти коронавірусу у Франції. Фармгігант інвестує у проєкт €520 млн

Компанія Pfizer заявила про плани протягом пʼяти років інвестувати €520 млн у виробництво препарату проти коронавірусу Paxlovid у Франції, пише Reuters. Американська фармкомпанія співпрацюватиме в цьому напрямку з французькою Novasep.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Завод Novasep буде включений до глобального ланцюжка постачання Paxlovid у третьому кварталі цього року. У 2023 році виробництво планується розширити на інші підприємства французької фармкомпанії.
  • Novasep підтвердив виробничий графік: встановлення обладнання на заводі розпочнеться найближчим часом. Компанія планує найняти там 40 додаткових працівників.
  • Частина з €520 млн піде також на дослідження у Франції, зокрема на партнерство з місцевими біотехнологічними компаніями, повідомляє Pfizer.
  • У 2022 році Pfizer планує виготовити до 120 млн упаковок препарату по всьому світу.

Контекст

Наприкінці грудня 2021 року Управління з контролю за продуктами та ліками США схвалило перший пероральний противірусний препарат Paxlovid для лікування COVID-19 легкої та помірно тяжкої течії у пацієнтів з ризиком прогресування захворювання. Пізніше Pfizer вирішила безкоштовно надати експериментальні противірусні таблетки від COVID-19 95 країнам з низьким та середнім рівнем доходу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні