Категорія
Новини
Дата

За бустерну дозу вакцини нарахують додатково по 500 грн. «Тисячу Зеленського» вже отримали 1,7 млн українців

Українцям, які отримають бустерну дозу вакцини від коронавіруса, додатково нарахують через додаток «Дія» по 500 грн, повідомив президент Володимир Зеленський. Уряд також дозволить пенсіонерам витрачати «ковідні» кошти на оплату комунальних послуг.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «В рамках програми «єПідтримка» буде додано ще 500 гривень плюс для тих громадян України, які отримають третю, бустерну дозу щеплення», – заявив президент після засідання РНБО.
  • Протягом лютого уряд додатково розширить програму для літніх людей – вони матимуть можливість використовувати ці гроші на оплату комунальних послуг, пообіцяв Зеленський.
  • Планується також розширити виплати за вакцинацію на громадян віком 14-18 років. «Крім базових цілей на спорт, музеї, кіно, театри, подорожі та інше, вони зможуть витрачати гроші на освітні курси, освітні послуги, освітні програми тощо», – сказав президент.
  • З 24 січня українці від 60 років можуть витратити отримані в рамках програми «єПідтримка» кошти на придбання ліків, нагадав Зеленський.

Контекст

За даними Мінекономіки, програмою «єПідтримка» уже скористались понад 7,3 млн українців – 1,7 млрд грн з отриманих коштів українці вже витратили.

Найпопулярнішими за видами витрат стали книжкові магазини (575 млн грн), кінотеатри (444 млн грн) театри, концерти та розважальні послуги (218 млн грн), залізничні та авіа пасажирські перевезення (204 млн грн), спорт (171 млн грн).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні