Категорія
Новини
Дата

На оборонній конференції в Копенгагені зібрали €1,5 млрд на військову допомогу Україні

Конференція північноєвропейських союзників у Копенгагені зібрала €1,5 млрд на військову допомогу Україні. Про це повідомляє Міністерство оборони Данії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сума у €1,5 млрд була оголошена відомством за результатами заходу.
  • «26 країн погодилися підтримати продовження військової допомоги Україні. Їхня боротьба – наша боротьба», – йдеться в повідомленні.
  • Данія збільшить фінансову допомогу Україні на €110 млн, повідомила премʼєр-міністерка країни Метте Фредеріксен на конференції в Копенгагені, повідомляє Reuters.
  • Так, загальна допомога, яку Данія надала Україні від початку війни, становитиме близько 3 млрд данських крон ($417 млн).

Контекст

Міністр оборони України Олексій Резніков очікував на продовження допомоги у спротиві Росії за підсумком оборонної конференції північноєвропейських союзників з підтримки України. Як зауважив Резніков під час конференції, союзники України можуть запропонувати: навчальні програми для наших бійців, програми з розмінування українських територій, продовження виготовлення та постачання потрібної нашим захисникам зброї.

У межах донорської конференції виступив президент України Володимир Зеленський. Він наголосив, що реагування на вторгнення в Україну зараз має бути повномасштабним, як і війна, яку розпочала Росія.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні