Категорія
Новини
Дата

На Полтавщині стався вибух на магістральному газопроводі (відео)

У Лубенському районі Полтавщини пролунав вибух, повідомив голова обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. За попередньою інформацією, йдеться про розгерметизацію на магістральному газопроводі. Перед повідомленням про вибух в області було оголошено повітряну тривогу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «За попередньою інформацією, відбулася розгерметизація на магістральному газопроводі. На місці працює ДСНС. Подробиці згодом», – написав Лунін.
  • За даними очільника ОВА, на місці вибуху вигорають залишки газу, ситуація контрольована.
  • У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що вибух стався о 13:00 внаслідок розгерметизації підземного газопроводу високого тиску. Обслуговуючим персоналом перекрито проміжні засувки.
  • «Тиск у газопроводі на цій ділянці поступово знижується, загрози населеним пунктам немає. Горіння газу не спостерігається», – зазначили у відомстві.
  • Наразі невідомо, яка кількість абонентів залишилася без газопостачання.
  • Напередодні вибуху о 13:23 в області було оголошено повітряну тривогу, про відбій повідомлено о 13:54.
  • ОГТСУ ліквідує аварію на резервному газопроводі в Полтавській області.
  • В операторі ГТС України повідомили, що пошкоджену ділянку газопроводу локалізовано, вже виконуються аварійно-відновлювальні роботи та заходи щодо відновлення діяльності ділянки.
  • Постачання газу до споживачів здійснюється за основним маршрутом. Пошкоджений об’єкт не вплинув на транспортування природного газу для європейських споживачів. 
  • Також уже створено комісію для встановлення причин аварії, всі відповідні державні органи залучені до її роботи.

Контекст

У ніч на вівторок, 26 вересня, російські окупанти атакували ударними БпЛА типу «Shahed», повідомляють Повітряні сили. Зафіксовано пуски 38 ударних БпЛА. Є влучання по одному з підприємств у Кривому Розі, у припортову інфраструктуру в Ізмаїльському районі Одещини та інфрастуктурний обʼєкт на Черкащині. Пуски «шахедів» окупантами відбувалися з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ – РФ, мис Чауда – Крим).

Силами та засобами ППО, у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони України, знищено 26 ударних БпЛА.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні