Категорія
Новини
Дата

Народному депутату Миколі Тищенку​ повідомили про підозру

1 хв читання

Генеральний прокурор України повідомив про підозру чинному народному депутату України Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі, повідомляє пресслужба ДБР.

20 червня у Дніпрі група невідомих напала на колишнього бійця спецпідрозділу «Кракен» Дмитра Павлова. До цього виявилась причетна охорона народного депутата Тищенка.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • У депутата провели обшуки під час яких йому було повідомлено про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця в Дніпрі (ч. 2 ст. 146 КК України).
  • Офісом Генпрокурора погоджено клопотання щодо обрання депутату запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.
  • Також через подію у Дніпрі повідомлено про підозру ще одній особі, яка брала активну участь у протиправних діях. Наразі продовжуються заходи з встановлення інших причетних осіб. Слідчі дії тривають.
Народному депутату Миколі Тищенку​ повідомили про підозру /Фото 1

Фото: ДБР

Народному депутату Миколі Тищенку​ повідомили про підозру /Фото 2

Фото: ДБР

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

20 червня у Дніпрі група осіб за вказівкою депутата протиправно позбавила волі потерпілого – колишнього військовослужбовця ЗСУ. Його утримували протягом певного часу та завдали тілесні ушкодження. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб та із застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

Низка телеграм-каналів опублікувала відео, де група невідомих напала на колишнього бійця спеціального підрозділу «Кракен» Дмитра «Сина» Павлова. Згідно із відео, це була охорона депутата Тищенка, з яким Павлов посперечався. У спецпідрозділі «Кракен» підтвердили, що цивільний, на якого напали у Дніпрі – їхній колишній військовослужбовець.

Сам Тищенко заявив, що його команда нібито розкрила «найбільший кол-центр Дніпра», а у людей, які приїхали, начебто було завдання захистити цю «ботоферму» і зірвати слідчі дії. За його словами, конфлікт виник в результаті перешкоджання діяльності правоохоронців та нападу на слідчого.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд