Категорія
Новини
Дата

Братам Медведчука та Козака повідомили підозру у несплаті 75 млн грн податків

1 хв читання

Працівники ДБР повідомили про підозру рідним братам колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака та їхнім двом спільникам, повідомляє пресслужба бюро.

За версією слідства, вони організували на одному з підконтрольних підприємств Львівщини схеми ухилення від сплати податків, що завдало державі 75 млн грн збитків.

Ключові факти

  • Слідчі встановили, що схема діяла декілька років до 2022-го на підприємстві з виготовлення цегли. Сировину для продукції підприємство видобувало на одному з кар’єрів регіону.
  • За вказівкою власників директор, головний бухгалтер та інші посадовці підприємства підробляли документи про обсяги виготовленої продукції. Частину необлікованої продукції вони продавали юридичним і фізичним особам за готівку.
  • Згідно з інформацією ДБР, фальсифікуючи звітність протягом п’яти років, на підприємстві було приховано продукції на майже 160 млн грн, а держбюджет недоотримав майже 75 млн грн податків.
  • Слідчі стверджують, що ці кошти передавалися Віктору Медведчуку й Тарасу Козаку, які використовували їх, зокрема, для фінансування збройної агресії Росії проти України.
  • Братам екснардепів, директору та головному бухгалтеру підприємства повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 КК України).
  • Братам Медведчука та Козака, які переховуються за кордоном, підозру було повідомлено заочно. Згодом їх буде оголошено у національний та міжнародний розшуки.
  • Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 9 млн грн (для директора) та 6 млн грн (для головного бухгалтера). Також вирішується питання про накладення арешту на майно фігурантів та їхніх близьких родичів.
Братам Медведчука та Козака повідомили підозру у несплаті 75 млн грн податків /Фото 1

Фото: ДБР

Братам Медведчука та Козака повідомили підозру у несплаті 75 млн грн податків /Фото 2

Фото: ДБР

Братам Медведчука та Козака повідомили підозру у несплаті 75 млн грн податків /Фото 3

Фото: ДБР

Братам Медведчука та Козака повідомили підозру у несплаті 75 млн грн податків /Фото 4

Фото: ДБР

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Раніше ДБР передало на потреби ЗСУ арештовані автомобілі, які належать родичам Медведчука та Козака, вартістю $1,1 млн.

У лютому Кабмін погодив продаж Royal Romance, що належить сімʼї Медведчуків. 20 березня вперше в історії України та практиці АРМА було оголошено про початок реалізації арештованого активу за кордоном – яхти Медведчука. 23 квітня стало відомо, що у конкурсі на реалізацію яхти Медведчука перемогла компанія Troostwijk Auctions з Нідерландів

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні