Категорія
Новини
Дата

Найбільші банки збираються включити до індексів облігацій Індію замість Росії

В Індії найбільший ринок облігацій серед економік, що розвиваються, який не охоплений глобальними індексами, але банкіри кажуть, що це може скоро змінитися, і однією з причин є виключення Росії, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Morgan Stanley очікує оголошення про те, що Індія буде включена в індекс облігацій ринків JPMorgan & Chase Co, що розвиваються, вже в середині вересня, а фактичне включення відбудеться у третьому кварталі наступного року. 
  • Goldman Sachs Group Inc. очікує, що це оголошення буде зроблено у четвертому кварталі цього року, а включення у другому чи третьому кварталі 2023 року. 
  • Обидва банки розраховують, що частка Індії становитиме 10% – найбільша вага для однієї країни в індексі. Потік потенційних інвестицій вони оцінюють у $30 млрд.
  • Включення високоприбуткових індійських суверенних облігацій до глобальних індексів полегшило б іноземним інвесторам можливість вкладати свої гроші в третю за величиною економіку Азії.
  • При цьому, обсяг боргового ринку Індії сягає $1 трлн.
  • Виключення Росії з індексів JPMorgan після її вторгнення в Україну могло посилити стимули для укладачів індексу заповнити її місце Індією, пише агентство.

Контекст

JPMorgan, один із основних постачальників індексів, збирає відгуки інвесторів про включення Індії до свого індексу державних облігацій — Emerging Markets Global Diversified, або GBI-EM. 

Як показало опитування Morgan Stanley, більше 60% інвесторів, які вкладають реальні гроші, готові або майже готові до включення Індії. 

У минулому трейдери, які торгують облігаціями в Індії, не виправдали сподівань на включення індексу. У лютому багато хто очікував, що уряд оголосить про податкові пільги для іноземних інвесторів у бюджеті, що полегшить торгівлю національним боргом на таких платформах, як Euroclear.

Тим часом, в індексі GBI-EM Росія мала вагу близько 8% до виключення, а тепер є сім країн з вагою по 10% кожна і 13 країн, що розділяють решту 30%, згідно з приміткою Morgan Stanley.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні