Категорія
Новини
Дата

Найбільші світові контейнерні лінії зупиняють перевезення в Росію

Дві найбільші у світі судноплавні компанії зупинили вантажоперевезення до та з Росії. Вони контролюють 34% світового ринку морських контейнерних перевозок

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Дві найбільші у світі контейнерні лінії у вівторок, 1 березня, призупинили вантажоперевезення до та з Росії. Таке рішеня прийняте у відповідь на західні санкції проти Москви після її вторгнення в Україну, пише Reuters.

Так, швейцарська компанія MSC — найбільша у світі контейнерна транспортна компанія за за обʼємами перевезень — повідомила клієнтов про «тимчасову зупинку прийому замовленнь на всі вантажі в/із Росії». Виключенням будуть тільки харчі, ліки й гуманітарні вантажі.

Данська судноплавна компанія Maersk також повідомила про зупинку всіх контейнерних перевезеннь до Росії та з неї. Аналогічне рішення ухвалили сінгапурська Ocean Network Express і німецька Hapag Lloyd.

«Оскільки санкції прямо чи опосередковано впливають на стабільність і безпеку наших операцій, нові бронювання Maersk будуть тимчасово зупинені», – заявила компанія.

Maersk обслуговує контейнерні маршрути до Санкт-Петербурга й Калінінграда в Балтійському морі, Новоросійська в Чорному морі, а також до Владивостока і Східного на східному узбережжі РФ. Працює близько 500 працівників у Росії.

Данська компанія володіє 31% російського портового оператора Global Ports, що управляє шістьма терміналами в Росії та двома у Фінляндії. Іншими акціонерами Global Ports є російська державна компанія Росатом і бізнесмен Сергій Шишкарьов. Maersk повідомив, що готує можливі подальші кроки щодо Global Ports, вони буудть залежати від нових санкції і обмеженнь.

Минулого тижня Maersk призупинила всі заходи до портів України та закрила свій офіс в Одесі, де мали роботу близько 60 працівників.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні