Категорія
Новини
Дата

Наймолодший криптомільярдер Віталік Бутерін пожертвував $1,5 млрд на допомогу Індії. Після цього вартість криптовалюти Shiba Inu впала на 35%

Віталік Бутерін, який очолив запуск блокчейну Ethereum 2015 року, пожертвував $1,5 млрд у криптовалюті на допомогу Індії у боротьбі з COVID-19. Угода викликала паніку серед інвесторів, що сприяло падінню вартості криптовалюти Shiba Inu на понад 35%, пише TechCrunch.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Бутерін перевів 500 ETH (Ethereum) і понад 50 трлн SHIB (Shiba Inu) загальною вартістю близько $1,14 млрд на момент транзакції до фонду допомоги India COVID-Crypto Relief.
  • Мем-монета Shiba Inu привернула увагу роздрібних інвесторів у Китаї та інших країнах, залучивши мільярди доларів інвестицій за останні дні. Пожертва Бутеріна спричинила падіння цієї криптовалюти на 35%.
  • Засновник Індійського фонду допомоги та співзасновник криптоорганізаціі Polygo Сандип Наілвал заявив, що зробить усе, аби не зашкодити власникам SHIB. Фонд допомоги планує поступово конвертувати пожертвування протягом певного періоду.
  • Бутерін також перевів Ethereum і Dogelon Mars (ELON) на $336 млн до Methuselah Foundation – некомерційної організації, яка розвиває тканинну інженерію й регенеративну медицину.
  • Ще понад 13 000 ETH Бутерін перевів до Givewell – організації, яка курує кращі благодійні фонди у всьому світі.
  • Також він зробив пожертвування платформі Gitcoin, яка допомагає розробникам проєктів із відкритим кодом, MIRI, яка створює безпечний штучний інтелект, і Charter Cities Institute, яка займається вирішенням глобальних проблем у містах.

Контекст

В Індії щодня реєструється понад 350 000 випадків інфікування COVID-19. За даними міністерства охорони здоровʼя країни, кількість заражених коронавірусом перевищила 23 млн осіб, при цьому загинуло понад 250 000 осіб. Друга хвиля коронавірусу паралізувала систему охорони здоровʼя країни – лікарняних ліжок та медичного кисню на всіх не вистачає. 

Аби допомогти Індії, низка підприємців у світі зробили пожертви. Сам Бутерін минулого місяця пожертвував фонду близько $600 000 у вигляді криптовалюти. Бутерін став наймолодшим криптомільярдером у світі – у віці 27 років. Він народився 1994 року в місті Коломна, неподалік від Москви. 2000 року з батьками переїхав до Канади. 2012 року став співзасновником журналу Bitcoin Magazine разом із Міхаєм Алісі, який пізніше приєднався до Бутеріна під час створення Ethereum. 2014 року Бутерін отримав стипендію Тіля у $100 000 молодим людям у віці до 23 років. Через рік російсько-канадський підприємець і решта команди розробників запустили Ethereum.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні