Категорія
Новини
Дата

Наймолодший криптомільярдер Віталік Бутерін пожертвував $1,5 млрд на допомогу Індії. Після цього вартість криптовалюти Shiba Inu впала на 35%

1 хв читання

Віталік Бутерін, який очолив запуск блокчейну Ethereum 2015 року, пожертвував $1,5 млрд у криптовалюті на допомогу Індії у боротьбі з COVID-19. Угода викликала паніку серед інвесторів, що сприяло падінню вартості криптовалюти Shiba Inu на понад 35%, пише TechCrunch.

Ключові факти

  • Бутерін перевів 500 ETH (Ethereum) і понад 50 трлн SHIB (Shiba Inu) загальною вартістю близько $1,14 млрд на момент транзакції до фонду допомоги India COVID-Crypto Relief.
  • Мем-монета Shiba Inu привернула увагу роздрібних інвесторів у Китаї та інших країнах, залучивши мільярди доларів інвестицій за останні дні. Пожертва Бутеріна спричинила падіння цієї криптовалюти на 35%.
  • Засновник Індійського фонду допомоги та співзасновник криптоорганізаціі Polygo Сандип Наілвал заявив, що зробить усе, аби не зашкодити власникам SHIB. Фонд допомоги планує поступово конвертувати пожертвування протягом певного періоду.
  • Бутерін також перевів Ethereum і Dogelon Mars (ELON) на $336 млн до Methuselah Foundation – некомерційної організації, яка розвиває тканинну інженерію й регенеративну медицину.
  • Ще понад 13 000 ETH Бутерін перевів до Givewell – організації, яка курує кращі благодійні фонди у всьому світі.
  • Також він зробив пожертвування платформі Gitcoin, яка допомагає розробникам проєктів із відкритим кодом, MIRI, яка створює безпечний штучний інтелект, і Charter Cities Institute, яка займається вирішенням глобальних проблем у містах.

Контекст

В Індії щодня реєструється понад 350 000 випадків інфікування COVID-19. За даними міністерства охорони здоровʼя країни, кількість заражених коронавірусом перевищила 23 млн осіб, при цьому загинуло понад 250 000 осіб. Друга хвиля коронавірусу паралізувала систему охорони здоровʼя країни – лікарняних ліжок та медичного кисню на всіх не вистачає. 

Аби допомогти Індії, низка підприємців у світі зробили пожертви. Сам Бутерін минулого місяця пожертвував фонду близько $600 000 у вигляді криптовалюти. Бутерін став наймолодшим криптомільярдером у світі – у віці 27 років. Він народився 1994 року в місті Коломна, неподалік від Москви. 2000 року з батьками переїхав до Канади. 2012 року став співзасновником журналу Bitcoin Magazine разом із Міхаєм Алісі, який пізніше приєднався до Бутеріна під час створення Ethereum. 2014 року Бутерін отримав стипендію Тіля у $100 000 молодим людям у віці до 23 років. Через рік російсько-канадський підприємець і решта команди розробників запустили Ethereum.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні