Андрій Пишний /з особистого архіву
Категорія
Новини
Дата

Після відставки Кирила Шевченка НБУ може очолити ексголова «Ощадбанку» Андрій Пишний

1 хв читання

Андрій Пишний Фото з особистого архіву

Національний банк після відставки Кирила Шевченка може очолити колишній керівник Ощадбанку Андрій Пишний. Про це розповіли чотири співрозмовники Forbes із керівництва «Слуги народу», Верховної Ради, профільного комітету парламенту та з оточення президента Володимира Зеленського.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти:

  • Шевченко оголосив, що подає у відставку ввечері 4 жовтня. Він пояснив це рішення «причинами, повʼязаними зі здоров’ям, які неможливо надалі ігнорувати». За даними заступника голови фінансово-банківського комітету Верховної Ради Ярослава Железняка («Голос»), парламент розгляне відставку Шевченка вже цього тижня.
  • Як зазначили двоє співрозмовників із керівництва «Слуги народу», у топкерівництва країни не було суттєвих претензій до Шевченка. Однак, за словами іншого посадовця, кандидатура Андрія Пишного розглядалася як можлива заміна Шевченку «досить давно».
  • Ексголову правління Ощадбанку співрозмовники описують як людину, що має добрі стосунки з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Зокрема, Пишний входить до групи Єрмака–Макфола з питань санкцій щодо Росії.
  • Прізвище Пишного як найбільш ймовірного кандидата озвучив у Telegram і заступник голови фінансового комітету Ради Ярослав Железняк.

Контекст

Шевченко очолив НБУ в серпні 2020 року за скандальних обставин: на цій посаді він замінив Якова Смолія (працював у Нацбанку з 2014-го, був заступником Валерії Гонтаревої), який подав у відставку, заявивши про «систематичний політичний тиск».

До роботи в НБУ Шевченко очолював державний Укргазбанк. Пишний у середині 2000-х років працював на топменеджерських посадах у Ощадбанку та Укрексімбанку. З 2014 по 2019 рік він очолював Ощадбанк. З травня 2022-го є радником діючого голови правління цього банку Сергія Наумова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні