Категорія
Новини
Дата

Nemiroff першою серед приватних компаній отримала ліцензію на виробництво спирту

Компанія Nemiroff першою серед приватних підприємств отримала ліцензію на виробництво спирту. Документ видала Державна податкова служба.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Отримання ліцензії завершує юридичний етап приватизації, яку Nemiroff розпочала в листопаді 2020 року.
  • Компанія проводить модернізацію виробничих потужностей Немирівського спиртзаводу і готується до запуску виробництва найближчим часом.
  • 11 листопада 2020-го Nemiroff заявила, що планує запуск виробництва спирту в першому кварталі 2021 року.

Контекст

Фонд держмайна 15 жовтня провів приватизацію першого об'єкту ДП «Укрспирт» – Немирівський спиртзавод. Його за 55,08 млн грн придбало ТОВ «ЛВН Лімітед» (ТМ Nemiroff).

Майже рік тому президент України Володимир Зеленський підписав закон про скасування з 1 липня 2020 року державної монополії на виробництво спирту. Це дало змогу приватизувати заводи «Укрспирту» приватним компаніям.

Закон №318 надає можливість суб'єктам господарювання виробляти спирт етиловий, зерновий дистилят і біоетанол за умови отримання відповідної ліцензії. Ліцензію на виробництво спирту видають підприємствам, які мають встановлені цілодобові системи відеоспостереження за виробництвом і відпуском продукції. Також за наявності ліцензії на виробництво надається дозвіл на експорт спирту з України. Продаж етилового спирту вітчизняним споживачам дозволений за наявності ліцензії на право оптової торгівлі.

Крім того, з 1 липня 2021 року дозволятиметься введення в експлуатацію й видача дозволів на будівництво нових підприємств з виробництва спирту.

Важливі цифри

Загалом, Фонд держмайна України планує продати 41 спиртзавод, що входить до держпідприємства «Укрспирт», та ще 37 заводів, які перебувають у складі концерну «Укрспирт».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні