Категорія
Новини
Дата

«Nestle не спонсорує війну». Швейцарська компанія заявила, що не сплачуватиме податки в Росії

Продуктова компанія Nestle не буде отримувати прибуток в Росії і відповідно не буде сплачувати будь-які податки в цій країні у майбутньому, йдеться у повідомленні компанії. У разі утворення будь-якого прибутку, він буде переданий організаціям з надання гуманітарної допомоги, заявляє швейцарська компанія.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У відповідь на жахливу війну РФ проти України Nestle вживає заходів, заявляє компанія. Nestle припиняє розвиток та присутність у РФ більшості брендів за винятком базових продуктів харчування: дитячого та спеціального медичного харчування. 
  • Компанія заявила, що вже припинила імпорт і експорт всіх товарів, крім базових, в Росію та з Росії. Виробництво більшості брендів Nestle буде повністю припинено. Зараз компанія перебуває в процесі впровадження цього бізнес-рішення в країні. 
  • «У своїх рішеннях та діях компанія Nestle пішла значно далі, ніж будь-який великий виробник продуктів харчування та напоїв… Nestle не спонсорує війну», – сказано у заяві.
  • З початку повномасштабного вторгнення компанія пожертвувала понад 2600 т продукції для підтримки українців як всередині країни, так і в сусідніх державах, де перебувають українські біженці. 
  • «Ми робимо все від нас залежне для підтримки нашого народу у найважчі часи історії і будемо продовжувати це робити до нашої перемоги», – заявляють у компанії.

Контекст

Раніше Nestle заявляла, що припиняє всі рекламні комунікації в РФ та всі капітальні інвестиції в цій країні, а також скасовує будь-які плани щодо подальшого розвитку. 

У середині березня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Nestle не вважає неетичною роботу в РФ і продовжує там діяльність. Він зазначив, що мав розмову з виконавчим директором компанії Марком Шнайдером. «На жаль, не знайшов порозуміння. Робочі місця та податки, сплачені в бюджет країни-террориста, – це фінансування вбивств беззахисних дітей та жінок. Сподіваюся, Nestle змінить своє рішення», – повідомив Шмигаль.

Швейцарська Nestle – одна з найбільших харчових компаній, яка залишається працювати в РФ. У 2020 році вона сплатила в бюджет агресора $502 млн.

Корпорації Nestle належить низка відомих брендів: Nescafe, Nesquik, Kit Kat, Purina, Nuts, Fitness.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні