Категорія
Новини
Дата

«Nestle не спонсорує війну». Швейцарська компанія заявила, що не сплачуватиме податки в Росії

1 хв читання

Продуктова компанія Nestle не буде отримувати прибуток в Росії і відповідно не буде сплачувати будь-які податки в цій країні у майбутньому, йдеться у повідомленні компанії. У разі утворення будь-якого прибутку, він буде переданий організаціям з надання гуманітарної допомоги, заявляє швейцарська компанія.

Ключові факти

  • У відповідь на жахливу війну РФ проти України Nestle вживає заходів, заявляє компанія. Nestle припиняє розвиток та присутність у РФ більшості брендів за винятком базових продуктів харчування: дитячого та спеціального медичного харчування. 
  • Компанія заявила, що вже припинила імпорт і експорт всіх товарів, крім базових, в Росію та з Росії. Виробництво більшості брендів Nestle буде повністю припинено. Зараз компанія перебуває в процесі впровадження цього бізнес-рішення в країні. 
  • «У своїх рішеннях та діях компанія Nestle пішла значно далі, ніж будь-який великий виробник продуктів харчування та напоїв… Nestle не спонсорує війну», – сказано у заяві.
  • З початку повномасштабного вторгнення компанія пожертвувала понад 2600 т продукції для підтримки українців як всередині країни, так і в сусідніх державах, де перебувають українські біженці. 
  • «Ми робимо все від нас залежне для підтримки нашого народу у найважчі часи історії і будемо продовжувати це робити до нашої перемоги», – заявляють у компанії.

Контекст

Раніше Nestle заявляла, що припиняє всі рекламні комунікації в РФ та всі капітальні інвестиції в цій країні, а також скасовує будь-які плани щодо подальшого розвитку. 

У середині березня премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Nestle не вважає неетичною роботу в РФ і продовжує там діяльність. Він зазначив, що мав розмову з виконавчим директором компанії Марком Шнайдером. «На жаль, не знайшов порозуміння. Робочі місця та податки, сплачені в бюджет країни-террориста, – це фінансування вбивств беззахисних дітей та жінок. Сподіваюся, Nestle змінить своє рішення», – повідомив Шмигаль.

Швейцарська Nestle – одна з найбільших харчових компаній, яка залишається працювати в РФ. У 2020 році вона сплатила в бюджет агресора $502 млн.

Корпорації Nestle належить низка відомих брендів: Nescafe, Nesquik, Kit Kat, Purina, Nuts, Fitness.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні