Категорія
Новини
Дата

Нікопольський Centravis поставив труби для американської SpaceX

1 хв читання

Український виробник безшовних нержавіючих труб, нікопольська компанія «Сентравіс», отримав спеціальне замовлення, кінцевим отримувачем якого є американська аерокосмічна компанія SpaceX. Труба українського виробника буде використана для подачі палива в ракети, повідомила пресслужба компанії.

⚡️Ексклюзивно: спікер на форумі «Енергія бізнесу» – Деніел Єрґін, віце-голова S&P Global, письменник та лауреат Пулітцерівської премії. Він автор бестселерів про енергетику та світову економіку, зокрема «The Prize» і «The New Map». Вже 9 жовтня зустрінемося. 

Долучайтеся до форуму!

Деталі

  • Йдеться про 28 т товстостінної труби з комбінацією таких механічних властивостей, як пластичність, твердість, здатність витримувати надвеликий тиск і працювати в умовах агресивного середовища. 
  • Трубу українського виробника планують використати для подачі палива в ракети SpaceX, однак деталі майбутнього застосування самим виробником ракет не повідомляються.
  • Замовлення було виконано протягом 2,5 місяця, у дуже стислі терміни, на основному виробництві в Нікополі. 
  • Трубу вже відвантажили і незабаром вона буде у розпорядженні SpaceX, повідомила компанія з Нікополя. 
  • Поставку «Сентравіс» здійснила через американського дистриб’ютора Allied Stainless Group Inc, який на замовлення аерокосмічної компанії збирає весь пакет необхідних матеріалів, розповів Дмитро Киселенко, менеджер з продажів Centravis Sales America. 
  • За його словами, саме замовлення від SpaceX нетипове – безшовної нержавіючої труби подібного діаметру та характеристик серійно не виробляють. 

Цитата

«Нам вдалося переконати замовника, що ми виготовимо трубу вчасно і що вона відповідатиме всім потребам SpaceX. Безумовно, свою роль зіграв наш досвід роботи на американському ринку та успішне виконання замовлення від NASA, а саме виробництво спеціального трубопроводу, який потім використовувався під час випробувань нового ракетоносія Space Launch System», – сказав Дмитро Киселенко. 

Контекст

Заснований родиною Атанасових Centravis понад 20 років виробляє безшовні нержавіючі труби, які використовують в автопромі, енергетиці, нафтогазовій та авіаіндустрії.

У 2023 році компанія виробила 12 200 т безшовних нержавіючих труб. Понад 99% цього об’єму було експортовано у 38 країн світу. Серед найбільших споживачів українських безшовних труб – Німеччина, Італія та США. Серед клієнтів – Thyssenkrupp, Alstom, Samsung, ExxonMobil, BMW, Volkswagen. Більше про компанію та її діяльність читайте в матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд