Категорія
Новини
Дата

Німеччина та союзники по НАТО готують новий пакет військової допомоги Україні на €1,4 млрд – Шольц

1 хв читання

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент України Володимир Зеленський, Берлін, 11 жовтня 2024 року /Getty Images

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент України Володимир Зеленський, Берлін, 11 жовтня 2024 року Фото Getty Images

Німеччина разом із Бельгією, Данією та Норвегією до кінця року нададуть Україні пакет військової допомоги на €1,4 млрд. Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц перед переговорами з президентом Володимиром Зеленським у Берліні 11 жовтня, пише ЄП.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • Німеччина та союзники з НАТО поставлять в Україну ще один пакет військової допомоги на суму €1,4 млрд, до якого увійдуть ППО IRIS-T, Skynex, «Гепарди», гаубиці, самохідні артилерійські установки, бронемашини, бойові дрони, РЛС, боєприпаси, повідомив Шольц.
  • Канцлер додав, що Німеччина закладає у бюджет на наступний рік €4 млрд на пряму двосторонню допомогу.
  • ФРН – на другому місці за обсягами наданої Україні військової допомоги та активно допомагає посилювати ППО, нагадав Шольц. 

Контекст

До кінця 2024 року уряд Німеччини планував спрямувати на військову підтримку України понад €1,4 млрд. Це на €397 млн більше, ніж передбачено в бюджеті, тому для додаткових витрат потрібна була згода Бундестагу.

У серпні німецький уряд підтвердив передачу Україні нового пакета військової допомоги, до якого увійшли додаткова система ППО Iris-T SLS, снаряди калібру 155-м, надводні та розвідувальні дрони.

5 вересня канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив замовлення 17 додаткових систем протиповітряної оборони IRIS-T для України, щоб допомогти відбивати російські атаки.

25 вересня Бундестаг погодив збільшення військової допомоги Україні приблизно на €400 млн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд