Категорія
Новини
Дата

Парламент Німеччини затвердив додаткову військову допомогу Україні на €400 млн

1 хв читання

Парламент ФРН погодив збільшення військової допомоги Україні приблизно на €400 млн. Про це йдеться у заяві речника уряду ФРН Штеффена Гебештрайтна за підсумками зустрічі щодо України на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку 25 вересня.

Німеччина займає друге після США місце за обсягом військової допомоги, що надається Україні.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • Додаткова фінансова допомога дозволить закупити додаткові засоби ППО, танки, безпілотники, боєприпаси та запчастини, що ефективно посилить українські збройні сили у захисті своєї країни, заявив Гебештрайтн.
  • Ще €170 млн Німеччина виділить на відновлення енергетичної інфраструктури України, йдеться на сайті уряду ФРН.

Цитата

«Учасники (зустрічі) підтвердили свою солідарність з Україною в умовах триваючої агресії Росії та рішучість продовжувати військову, фінансову та гуманітарну підтримку України стільки, скільки це буде необхідно», – заявив Штеффен Гебештрайтн.

Контекст

До кінця 2024 року уряд Німеччини планував спрямувати на військову підтримку України понад €1,4 млрд. Це на €397 млн більше, ніж передбачено в бюджеті, тому для додаткових витрат потрібна була згода Бундестагу.

У серпні німецький уряд підтвердив передачу Україні нового пакета військової допомоги, до якого увійшли додаткова система ППО Iris-T SLS, снаряди калібру 155-м, надводні та розвідувальні дрони.

5 вересня канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив замовлення 17 додаткових систем протиповітряної оборони IRIS-T для України, щоб допомогти відбивати російські атаки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд