Категорія
Новини
Дата

Німецький техногігант SAP остаточно йде з Росії

1 хв читання

Німецька SAP зупиняє співпрацю з російськими компаніями та підтримку локальних продуктів, йдеться в повідомленні розробника корпоративного програмного забезпечення.

Ключові факти

  • Користувачам хмарних сервісів дадуть вибір: вивантажити дані, видалити їх або перенести на сервер поза РФ, проте навіть в останньому випадку SAP не працюватиме з ними після закінчення підписки. 
  • Компанія також оголосила, що припиняє підтримку та обслуговування локальних продуктів, але сам софт клієнти використати зможуть.
  • Водночас SAP продовжує підтримувати народ України. Нещодавно компанія оголосила про додатковий внесок у розмірі €700 000 на підтримку біженців, завдяки чому загальний внесок SAP досяг €3,7 млн. 

Контекст

Німецький техногігант SAP – найбільший розробник корпоративного програмного забезпечення в Європі і один із найбільших розробників у світі із капіталізацією €177 млрд.

Раніше SAP заявив, що зупиняє роботу хмарних сервісів в Росії, але продукти компанії продовжили працювати на території країни-агресора.

Серед клієнтів SAP – «Газпром» та РЖД. За 2021 рік компанія заробила на своїх сервісах з автоматизації бізнес-процесів €27,8 млрд виручки. У російському офісі SAP працювало 2300 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні