Категорія
Новини
Дата

Німецький техногігант SAP остаточно йде з Росії

Німецька SAP зупиняє співпрацю з російськими компаніями та підтримку локальних продуктів, йдеться в повідомленні розробника корпоративного програмного забезпечення.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Користувачам хмарних сервісів дадуть вибір: вивантажити дані, видалити їх або перенести на сервер поза РФ, проте навіть в останньому випадку SAP не працюватиме з ними після закінчення підписки. 
  • Компанія також оголосила, що припиняє підтримку та обслуговування локальних продуктів, але сам софт клієнти використати зможуть.
  • Водночас SAP продовжує підтримувати народ України. Нещодавно компанія оголосила про додатковий внесок у розмірі €700 000 на підтримку біженців, завдяки чому загальний внесок SAP досяг €3,7 млн. 

Контекст

Німецький техногігант SAP – найбільший розробник корпоративного програмного забезпечення в Європі і один із найбільших розробників у світі із капіталізацією €177 млрд.

Раніше SAP заявив, що зупиняє роботу хмарних сервісів в Росії, але продукти компанії продовжили працювати на території країни-агресора.

Серед клієнтів SAP – «Газпром» та РЖД. За 2021 рік компанія заробила на своїх сервісах з автоматизації бізнес-процесів €27,8 млрд виручки. У російському офісі SAP працювало 2300 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні