Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» зменшить вартість доставки в поштомати та спростить тарифікацію

З 23 травня «Нова пошта» змінить тарифи на доставку та спростить послуги для полегшення розрахунку вартості відправки, йдеться у повідомленні компанії. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Тариф на доставку посилок у поштомат буде знижено на 10 грн. Відтепер послуга коштуватиме 50 грн. 
  • Буде зменшено вагові градації у тарифі на доставку по Україні. Замість семи вагових категорій посилок стане три за вагою: мала (до 2 кг) – 60 грн; середня (до 10 кг) – 80 грн; велика (до 30 кг) – 120 грн.
  • У тариф вже включена оціночна вартість для посилок до 500 грн, тож додатково вона нараховуватися не буде. Для відправлень вартістю понад 500 грн оціночна вартість, як і раніше, буде рахуватися як 0,5% від вартості відправлення.
  • Вартість доплати за доставку посилок у села (по Україні) становитиме 20 грн.   
  • Відправка документів у фірмовому конверті у відділення – 45 грн.
  • Якщо клієнт відправляє кілька посилок за однією експрес-накладною, то доставка кожної з них збільшиться на 10 грн. Посилка з максимальною вагою – за базовим тарифом по Україні, решта – за зниженим: до 2 кг – 20 грн; до 10 кг – 40 грн; до 30 кг – 80 грн.
  • Компанія скасовує розрахунок вартості доставки вантажів за параметрами або крайніми точками пакування відправлення.
  • Збільшується кількість безкоштовних днів зберігання для палет з двох до трьох календарних днів, не враховуючи день прибуття. Для вантажів, автошин і автодисків кількість днів зберігання скорочуватиметься із семи до трьох, не враховуючи день прибуття. 

Контекст

До війни «Нова пошта» домінувала на ринку доставки. Виторг за 2021 рік зріс більше ніж на 20% порівняно з таким у 2020-му, який НП завершила з доходом у 16,9 млрд грн та чистим прибутком у 991 млн грн.

Збитки компанії, спричинені війною, становлять 500 млн грн, сказав в інтервʼю Forbes співвласник «Нової пошти» Вʼячеслав Климов. Водночас він наголосив, що компанія не заморожує інвестиції на 2022 рік – на нові проєкти спрямують близько $100 млн.

«Нова пошта» під час війни продовжує розвивати свою мережу відділень. Від початку повномасштабного вторгнення РФ компанія відкрила шість нових відділень, а 10 перевезла в нові комфортні приміщення.

Загалом компанія вже відновила роботу 13 500 точок сервісу. В Україні працюють понад 4800 відділень, 8700 вуличних поштоматів, а також курʼєрська доставка та забір у 6670 населених пунктах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні