Категорія
Новини
Дата

Нові санкції від США та союзників. Російські банки відключать від SWIFT, активи центробанку РФ заблокують

Оскільки російські війська продовжують наступ на Київ та інші українські міста, лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Канади та США продовжують накладати санкції, «які ще більше ізолюють РФ від міжнародної фінансової системи та світової економіки», сказано у заяві Білого дому. Що передбачають нові санкції.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вилучення певних російських банків із системи обміну повідомленнями SWIFT. Це гарантує, що ці банки будуть відключені від міжнародної фінансової системи, крім того, це зашкодить їхній здатності діяти в усьому світі.
  • США та союзники запроваджують обмежувальні заходи, які не дозволять Центральному банку Росії використовувати свої міжнародні резерви для зменшення впливу міжнародних санкцій. Активи ЦБ РФ на сьогодні становлять $643 млрд.
  • Рестрикції вводитимуться проти всіх осіб та організацій, які сприяють війні в Україні та зловмисній діяльності російського уряду.
  • Російським громадянам, які підтримують та сприяють війні в Україні, обмежать можливість отримувати так звані «золоті» паспорти та «використовувати фінанси на наших ринках».
  • Створення наступного тижня трансатлантичної оперативної групи, яка забезпечить ефективне виконання фінансових санкцій шляхом «виявлення та заморожування активів осіб і компаній, які потрапили під санкції під нашою юрисдикцією».
  • США та союзники посилять взаємодію проти дезінформації та інших форм гібридної війни.

Ключова цитата

«Ми стоїмо разом з українським народом у цю темну годину. Крім кроків, які ми оголошуємо сьогодні, ми також готові вжити додаткових заходів, щоб притягнути Росію до відповідальності за її напад на Україну», – наголошується в заяві.

Контекст

26 лютого розпочалася технічна підготовка до ухвалення рішення та відключення Росії від платіжної системи SWIFT, що вважається надпотужним обмеженням для економіки. Це означатиме мільярди збитків для Росії, заявив президент Зеленський. Він наголосив, що це конкретна ціна за підле вторгнення в Україну. «Ми завжди казали, що за нами правда, а це означає, що даються навіть найбільші досягнення», – додав президент.

Матеріали по темі

Хроніка війни. 27 лютого. Київ відбиває атаки, світ готує посилені санкції, хакери бʼють Росію

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні