Категорія
Новини
Дата

Український AirSlate офіційно єдиноріг. Стартап залучив $51,5 млн з оцінкою $1,25 млрд

Заснований українцем стартап AirSlate, що створює сервіс для автоматизації бізнесу, залучив новий раунд інвестицій при оцінці $1,25 млрд, повідомляє компанія. AirSlate став четвертим українським єдинорогом після People.ai, GitLab та Grammarly.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У новому раунді AirSlate залучив $51,5 млн від американського фонду G Squared та новоствореного інвестиційного фонду компанії UiPath – UiPath Ventures. UiPath має схожий бізнес, як у AirSlate, – займається створенням роботизованого програмного забезпечення для автоматизації бізнес-процесів.
  • Попередні раунди стартапу: $30 млн від General Catalyst і Horizon Capital у 2019-му та $50 млн боргового фінансування від американського Silicon Valley Bank.
  • AirSlate заснував у Бостоні у 2008 році ІТ-підприємець з України Вадим Ясіновський. Тоді стартап називався PDF Filler і спочатку працював з PDF-документами. Пізніше до проєкту долучився Борис Шахнович, 41, який переїхав із Москви до США у 1990-х.
  • AirSlate – це хмарна система, яка окрім роботи з PDF поєднує можливості електронного підпису, узгодження контрактів, роботу з вебформами і роботизовану автоматизацію бізнес-процесів.
  • AirSlate має 100 млн користувачів та більше 900 000 клієнтів.
  • За оцінкою українського Forbes, AirSlate мав статус єдинорога ще у 2021 році з капіталізацією близько $1,5 млрд.

Контекст

AirSlate – четвертий український єдиноріг. Також оцінку в $1 млрд перетнули стартап People.ai, Grammarly i GitLab. Останній став публічною компанією у жовтні минулого року з оцінкою в $11 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні