Категорія
Новини
Дата

Новий премʼєр-міністр Китаю закликав чиновників «подружитися» з бізнесменами

1 хв читання

Новий премʼєр-міністр Китаю Лі Цян пообіцяв приватному сектору країни покращення умов для підприємництва та рівний режим для всього бізнесу, пише Reuters. Лі Цян закликав чиновників усіх рівнів «подружитися» з підприємцями.

Ключові факти

  • Новому премʼєру, якого обрали минулої пʼятниці, доручено відродити другу за величиною економіку світу після трьох років обмеження через COVID-19.
  • Лі Цян, який раніше очолював Комуністичну партію в Шанхаї, одному з найбільш економічно динамічних регіонів Китаю, пообіцяв, що вживатиме заходів для збільшення кількості робочих місць. «Розвиток економіки є фундаментальним рішенням для створення робочих місць», – заявив він після закінчення сесії китайського парламенту. 
  • Також Лі розповів про свій досвід роботи з приватним сектором, який останніми роками був вражений широкими регулятивними обмеженнями в таких галузях, як інтернет-платформи та приватна освіта.
  • «Підприємства отримають кращі умови й ширший простір для розвитку… Ми створимо рівні умови для всіх видів ринкових субʼєктів і докладемо зусиль для підтримки зростання та процвітання приватних підприємців», – заявив він.

Контекст

На відкритті щорічної парламентської сесії Китай поставив за ціль зростання ВВП приблизно на 5%. Це найнижча ціль за майже три десятиліття, після того, як минулого року економіка зросла лише на 3%.

Лі Цян має зіткнутися з низкою проблем, зокрема слабкою довірою споживачів і приватного сектора, млявим попитом на експорт продукції та погіршенням відносин із США. 

Лі змінив Лі Кецяна, який пішов у відставку після двох пʼятирічних термінів, протягом яких він, як вважалося, все більше відсторонювався від справ, оскільки Сі Цзіньпінь посилював контроль над економікою.

Інвестори сподіваються, що тісні звʼязки нового премʼєр-міністра з Сі можуть дозволити йому просувати більш сприятливу для бізнесу політику.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні