Категорія
Новини
Дата

Новий премʼєр-міністр Китаю закликав чиновників «подружитися» з бізнесменами

Новий премʼєр-міністр Китаю Лі Цян пообіцяв приватному сектору країни покращення умов для підприємництва та рівний режим для всього бізнесу, пише Reuters. Лі Цян закликав чиновників усіх рівнів «подружитися» з підприємцями.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Новому премʼєру, якого обрали минулої пʼятниці, доручено відродити другу за величиною економіку світу після трьох років обмеження через COVID-19.
  • Лі Цян, який раніше очолював Комуністичну партію в Шанхаї, одному з найбільш економічно динамічних регіонів Китаю, пообіцяв, що вживатиме заходів для збільшення кількості робочих місць. «Розвиток економіки є фундаментальним рішенням для створення робочих місць», – заявив він після закінчення сесії китайського парламенту. 
  • Також Лі розповів про свій досвід роботи з приватним сектором, який останніми роками був вражений широкими регулятивними обмеженнями в таких галузях, як інтернет-платформи та приватна освіта.
  • «Підприємства отримають кращі умови й ширший простір для розвитку… Ми створимо рівні умови для всіх видів ринкових субʼєктів і докладемо зусиль для підтримки зростання та процвітання приватних підприємців», – заявив він.

Контекст

На відкритті щорічної парламентської сесії Китай поставив за ціль зростання ВВП приблизно на 5%. Це найнижча ціль за майже три десятиліття, після того, як минулого року економіка зросла лише на 3%.

Лі Цян має зіткнутися з низкою проблем, зокрема слабкою довірою споживачів і приватного сектора, млявим попитом на експорт продукції та погіршенням відносин із США. 

Лі змінив Лі Кецяна, який пішов у відставку після двох пʼятирічних термінів, протягом яких він, як вважалося, все більше відсторонювався від справ, оскільки Сі Цзіньпінь посилював контроль над економікою.

Інвестори сподіваються, що тісні звʼязки нового премʼєр-міністра з Сі можуть дозволити йому просувати більш сприятливу для бізнесу політику.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні