Категорія
Новини
Дата

Nvidia зупинила продаж російським компаніям ліцензії на програмне забезпечення для геймінгу

Американська компанія Nvidia перестала продавати та продовжувати російським компаніям ліцензії на програмне забезпечення (ПЗ) для хмарного геймінгу. Про це пише «Коммерсантъ».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ідеться про систему Nvidia Grid. Ліцензії дозволяли оптимізувати роботу обладнання та підключати більше гравців одночасно. Вона розподіляла ядра на серверній відеокарті. З одного сервера з двома картами Nvidia могли грати одразу вісім гравців, тепер — лише двоє.
  • Через рішення компанії ціни на послуги хмарного геймінгу в Росії почали зростати, пише видання. Проблеми можуть розпочатися і в роботі суперкомп’ютерів Сбербанку, «Яндекса» та оператора МТС, які використовують технологію Nvidia Grid.
  • За оцінками експертів, для російських розробників суперкомп’ютерів рішення Nvidia означає припинення техпідтримки і, як наслідок, складності із заміною карток, що вийшли з ладу, і оновленням ПЗ.

Контекст

У березні Nvidia заявила, що припиняє продаж своєї продукції на території Росії. Компанія — другий у світі чипмейкер, що поступається капіталізації тільки тайванській TSMC. Її виторг у 2021 році зріс на 52% і склав $16,6 млрд. 

Раніше Міністерство економіки Тайваню ввело заборону на експорт сучасних чипів до Росії та Білорусі через війну в Україні. Тайвань є лідером на світовому ринку виробництва напівпровідників, контролюючи 46% ливарного ринку та 61% світових потужностей виробництва транзисторів розміром 16 нм і менше.

У 2021 році Тайвань отримав 26% світового доходу від виробництва напівпровідників і 64% доходу від ливарного виробництва. Місцевий виробник Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) має частку у 53%, а інший – United Microelectronics Corp (UMC) – 7%.

Раніше Samsung зупинив постачання чипів та електроніки в Росію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні