Нью-Йорк /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Нью-Йорк знову очолив рейтинг найбільших фінансових центрів світу

1 хв читання

Нью-Йорк Фото Getty Images

Нью-Йорк зберіг лідерство у рейтингу найбільших фінансових центрів світу. Про це йдеться в огляді фінансової консалтингової компанії Z/Yen Group Ltd., яка розраховує індикатор Global Financial Centres Index (GFCI).

Міста, що посідають верхні рядки рейтингу, мають доступ до більшого капіталу, більш розвинені фінансові інструменти та кращі можливості для управління ризиками.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Нью-Йорк незмінний лідер рейтингу з осені 2018 року. Порівняно з попередньою версією рейтингу Нью-Йорк втратив один бал і отримав оцінку в 763 бали.
  • Другу сходинку з 750 балами посів Лондон, додавши три пункти.
  • На третьому місці Гонконг, який обігнав Сінгапур із 749 балами проти 747.
  • Пʼяту сходинку зберіг Сан-Франциско, на шосту сходинку з девʼятої перемістився Чикаго, на сьому з восьмої – Лос-Анджелес, тоді як Шанхай відкотився на дві позиції і посів восьме місце.
  • У десятці лідерів відбулося дві зміни: топ покинули Сеул і Женева, поступившись місцем Шеньчжену і Франкфурту.
  • У верхній частині рейтингу хорошу динаміку продемонстрував Дублін, який піднявся на 14-те місце з 25-го, і Лугано, який додав девʼять позицій, до 26-го місця. Сідней впав на 10 рядків, до 28-го місця.
  • Найсуттєвіший підйом у всьому списку продемонстрували Бермудські острови – плюс 27 місць, Доха та Ер-Ріяд – 24 і 21 рядки відповідно. 
  • Рим відкотився на 22 місця, Стокгольм – на 16 позицій.
  • Серед фінансових центрів Східної Європи та Середньої Азії лідирує Астана – 62-е місце.
Нью-Йорк знову очолив рейтинг найбільших фінансових центрів світу /Фото 1

Індекс світових фінансових центрів було вперше опубліковано 2007 року, його оновлюють кожні пів року. Останній рейтинг було складено на основі опитування майже 85 000 респондентів.

Для складання GFCI було досліджено 133 фінансові центри, 36 з яких увійшли до основного індексу, а 121 – до додаткового. GFCI складається з використанням 143 інструментальних факторів. Ці кількісні показники надаються третіми сторонами, включаючи Світовий банк, ОЕСР та ООН.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд