Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Ставка на ОВДП чи податок на прибутки банків. Банківський сектор став головним джерелом фінансування додаткових видатків бюджету на 500 млрд грн цього року. Чи вистачить у нього ресурсу

4 хв читання

Ставка на ОВДП чи податок на прибутки банків. Банківський сектор став головним джерелом фінансування додаткових видатків бюджету на 500 млрд грн цього року. Чи вистачить у нього ресурсу /Depositphotos

Depositphotos

За останні місяці цього року уряду потрібно знайти додаткові 500 млрд грн для фінансування сил оборони, які минулого тижня підтримала Верховна Рада. Найбільший внесок очікують від українських банків. Чи спрацює це?

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

«У вересні буде чим платити зарплати військовим», – заявила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа після того, як парламент 17 вересня підтримав збільшення державних видатків на 500 млрд грн.

Майже половину цієї суми (216 млрд грн. – Forbes) мають покрити коштом внутрішніх запозичень (ОВДП), а найбільше в них повинні вкластися банки. Принаймні на це розраховують Мінфін та Нацбанк.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд