Категорія
Новини
Дата

Очільник «Енергоатома» Котін виконуватиме обовʼязки гендиректора ЗАЕС

1 хв читання

Президент «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін узяв на себе виконання обовʼязків гендиректора Запорізької АЕС, повідомили «Інтерфакс-Україна» в компанії. Про таке рішення Котін сказав у відеозверненні до працівників ЗАЕС.

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • За словами Котіна, адміністрування станції перенесено до Києва з моменту викрадення гендиректора ЗАЕС Ігоря Мурашова. «Усі подальші рішення щодо роботи станції прийматимуть безпосередньо в центральному офісі «Енергоатома», – заявив він.
  • Котін також наголосив, що технічні питання експлуатації енергоблоків, як і раніше, вирішуватиме технічний персонал атомної станції за погодженням із центральним офісом компанії.

Контекст

1 жовтня в «Енергоатомі» повідомили, що окупанти затримали гендиректора ЗАЕС Мурашова. 

Очільник «Енергоатому» звернувся до генерального директора МАГАТЕ та очільника Всесвітньої асоціації організації, які експлуатують АЕС. Він закликав їх задіяти всі можливі заходи для звільнення Мурашова з полону. 3 жовтня російські окупанти відпустили Мурашова, повідомив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі. 

В російському ЄДРЮО 3 жовтня за адресою в Москві було зареєстровано АТ «Експлуатуюча організація Запорізької АЕС» зі статутним капіталом 2 млрд рублів. Головна компанія зі 100% СК – держкорпорація «Росатом», гендиректор – Олег Романенко.

Створення російським держконцерном «Ростатом» акціонерного товариства «Експлуатуюча організація Запорізької АЕС» – нікчемне рішення, станція працювала і працюватиме в енергосистемі України, заявили в НАЕК «Енергоатом».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні