Категорія
Новини
Дата

ОККО відновило першу АЗС у деокупованому Херсоні

Після звільнення Херсона від російських окупантів мережа заправок ОККО відновлює роботу своїх АЗК у місті. Про це Forbes розповіли в пресслужбі компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 17 листопада відкрився автозаправний комплекс ОККО на вулиці Нафтовиків, 9. У процесі відновлення роботи ще двох АЗК. Поставку пального вже налагоджено.
  • «Паливовози з нафтопродуктами щодня прибувають у місто. Водночас організовано й постачання води, їжі та інших необхідних товарів», – говорять у пресслужбі.
  • Загалом у Херсонській області до повномасштабної війни працювало 11 АЗК ОККО, пʼять із них – безпосередньо в обласному центрі.
ОККО відновило першу АЗС у деокупованому Херсоні /Фото 1

Контекст

Понад вісім місяців росіяни утримували Херсон – єдиний обласний центр, який окупували після 24 лютого. Українські війська звільнили місто, але, відступаючи, окупанти знищили критичну інфраструктуру. 

«Лише після того, як ми завершимо стабілізаційні заходи, – відповів на запитання Forbes про можливість повернення бізнесу голова Нацполіції Ігор Клименко. – Найкраще дочекатися офіційного дозволу від місцевої влади». Херсон дуже замінований. 10 груп саперів вилучили 4000 вибухонебезпечних предметів.

До повномасштабної війни в Херсоні проживало майже 280 000 людей. Нині – приблизно 80 000, розповідає голова Нацполіції. Місто без світла, водопостачання та звʼязку.

У місті дві станції WOG, пять ОККО та чотири БРСМ. Перш за все АЗС обстежують вибухотехніки. Після завершення стабілізаційних робіт спеціалісти паливних мереж проведуть аудит комплексів та визначать, що необхідно для відновлення їхньої роботи, каже директор із маркетингу мережі WOG Геннадій Карлінський.

БРСМ розраховує почати ремонт станцій з понеділка, 21 листопада, відновити їх роботу – до кінця наступного тижня. WOG протягом двох днів спрямує до Херсона перший бензовоз із пальним для забезпечення спецтранспорту. Три бензовози БРСМ уже біля міста, чекають на дозвіл, щоб заїхати.

Який стан звільнених заправок? АЗС повністю розграбовані та зруйновані, каже Олександр Мельничук, директор зі стратегічного маркетингу БРСМ. «Росіяни вкрали все – від вікон до заправних пістолетів, – зазначає він. – Від станцій залишився лише каркас».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні