Категорія
Новини
Дата

Окупанти обстріляли торговий центр «Амстор» у Кременчуці. Є загиблі та поранені

Російські окупанти завдали ракетного удару по цивільному обʼєкту в Кременчуці Полтавської області. Про це повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький. Президент Володимир Зеленський заявив, що на момент обстрілу в ТЦ було понад тисячу цивільних.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ракетний удар по Кременчуку прийшовся у дуже людне місце, яке на 100% немає відношення до військових дій. Є загиблі та постраждалі», — повідомив міський голова. На місці події працюють рятувальники та медики.
  • Ракети влучили в торговий центр «Амстор» за 300 м від залізничного вокзалу, повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова. За її словами, там перебувало чимало людей, які прийшли купувати продукти. 
  • «Окупанти вдарили ракетами по торговельному центру, де було понад тисячу цивільних. ТРЦ палає, рятувальники займаються гасінням пожежі, кількість жертв неможливо навіть уявити», — написав в Інстаграм Зеленський, додавши відео з місця події.
  • Оновлено о 18:10. Наразі площа пожежі в будівлі складає понад 10 000 м кв. Загинуло дві особи та травмовано 20 (інформація уточнюється), повідомили в пресслужбі ДСНС. До гасіння залучено 115 осіб та 20 од. техніки. До місця пожежі слідує пожежний потяг «Укрзалізниці» та МОГ ДСНС України.
  • На 19:30 відомо про девʼятьох загиблих, ще 40 людей травмовані.
  • На 20:50 ДСНС повідомила, що продовжується гасіння пожежі. На місці пожежі виявлено тіла 10 загиблих. До лікувальних закладів звернулося 59 осіб, з них 25 було госпіталізовано (1 особа померла в лікарні). Всього загинуло 11 осіб. Інформація уточнюється.

Контекст

18 червня окупанти запустили ракети по місту Кременчук, влучивши по НПЗ та інших об‘єктах інфраструктури. Аналогічна така атака була й 24 квітня. Тоді РФ теж вдарила ракетами по обʼєктах інфраструктури міста.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні