Категорія
Новини
Дата

Олексій Кулеба очолив Мінвідновлення

1 хв читання

Олексій Кулеба /Getty Images

Олексій Кулеба Фото Getty Images

Верховна Рада підтримала призначення Олексія Кулеби на посаду віцепремʼєр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад та територій України. 

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • За призначення Кулеби проголосувало 240 народних депутатів, з яких лише 167 від коаліції, зазначив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк.

Контекст

Це місце залишалося вакантним після звільнення на початку травня Олександра Кубракова. Раніше планувалося, що міністерство, яке очолював Кубраков, розділять на два окремі – Мінінфраструктури та Мінрегіону. 

Олексій Кулеба у листопаді 2019-го очолив департамент благоустрою КМДА, з 2021-го був першим заступником Віталія Кличка.

З лютого по березень 2022 року був керівником Київської ОДА. Після вторгнення РФ в Україну на цю посаду призначили генерала Олександра Павлюка, а Кулеба став керівником групи його радників. У травні 2022 року він знову очолив адміністрацію Київської області. У січні 2023-го змінив Кирила Тимошенка на посаді заступника голови Офісу президента Андрія Єрмака.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд