Категорія
Новини
Дата

ОПЗ перепрофілювався і почав відвантажувати зерно в рамках чорноморської ініціативи

Одеський припортовий завод (ОПЗ) перепрофілював виробничі потужності і почав відвантаження зернових на морський транспорт для відправлення на експорт у межах Чорноморської зернової ініціативи. Про це йдеться у повідомленні пресслужби держпідприємства.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Перші тисячі тонн вже завантажено у трюми судна. Загальна кількість зернових, що буде відправлено цим рейсом, складатиме майже 23 000 т. Це буде першою відправкою продукції, завантаженої на морський транспорт з ОПЗ з початку війни, зазначили на підприємстві.
  • Це важливий крок для відновлення потенціалу нашого підприємства та відродження економіки нашої країниʼ, – зазначив т.в.о. голови правління – директора АТ «ОПЗ» Юрій Ковальський.
ОПЗ перепрофілювався і почав відвантажувати зерно в рамках чорноморської ініціативи /Фото 1
ОПЗ перепрофілювався і почав відвантажувати зерно в рамках чорноморської ініціативи /Фото 2
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

У квітні цього року через воєнний стан ОПЗ законсервували, а працівників відправили у безстрокову відпустку.

В Мінінфраструктури раніше заявляли, що Україна хоче розширити угоду щодо експорту зерна з Чорного моря, включивши до неї більше портів та товарів. 14 листопада міністри закордонних справ ЄС, США та Великої Британії Жозеп Боррель, Ентоні Блінкен та Джеймс Клеверлі закликали країни підтримати Чорноморську зернову ініціативу, продовживши термін її дії та розширивши масштаби діяльності.

17 листопада «зернову угоду», дія якої спливала 19 листопада, продовжено ще на 120 днів.

Крім того Україна запустила гуманітарну продовольчу програму Grain from Ukraine, яка передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 млн людей до кінця весни 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні