Категорія
Новини
Дата

Організація з ядерних досліджень CERN зупиняє співпрацю з Росією та Білоруссю

Європейська організація з ядерних досліджень CERN розриває звʼязки з Росією та Білоруссю через війну в Україні, йдеться в офіційній заяві на її сайті

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • За це рішення проголосували 23 країни – члени організації.
  • Зокрема вони вирішили призупинити участь вчених CERN у всіх наукових комітетах установ, розташованих на території Росії та Білорусі і навпаки.
  • Також організація призупинить або скасує всі заходи, організовані з росіянами та білорусами.
  • CERN також не прийматиме в організацію вчених із підсанкційних країн.
  • Члени CERN засудили війну в Україні і розкритикували ті організації, які досі продовжують працювати в Росії та Білорусі.

Контекст:

На базі CERN біля Женеви розташована найбільша у світі лабораторія фізики високих енергій, яка вивчає структуру і властивості елементарних частинок і їх взаємодії.

На обладнанні CERN працює близько 12 000 дослідників 80 країн із 500 наукових центрів і університетів. CERN має різні прискорювачі заряджених частинок, найбільший з яких – Великий адронний колайдер.

У CERN зародилася технологія всесвітньої павутини (www), створили протокол HTTP, а також почалася розробка сенсорних екранів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні