Категорія
Новини
Дата

«Енергоатом» заявив про відмову від російського ядерного палива. Скільки втратить РФ

НАЕК «Енергоатом» повністю відмовляється від закупівлі російського ядерного палива, повідомила пресслужба компанії. РФ отримувала від України від 6 до 8 млрд грн на рік за поставки палива.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Енергоатом» повністю відмовляється від закупівлі російського ядерного палива, сказано у повідомленні.
  • Українські АЕС готові працювати без російського ядерного палива, сказано у повідомленні. «Енергоатом» закуповуватиме ядерне паливо Westinghouse.
  • Компанія прискорить роботи щодо створення виробництва паливних касет в Україні на основі американської технології Westinghouse. Це дозволить повністю замістити паливо російського походження, наголосили в «Енергоатомі».
  • РФ отримувала від України від 6 до 8 млрд грн на рік за постачання ядерного палива на її АЕС, повідомив «Інтерфакс Україна» голова «Енергоатома» Петро Котін.

Контекст

На ядерному паливі компанії Westinghouse працюють сім із 15 українських енергоблоків: чотири на Запорізькій АЕС, два на Південно-Українській. У 2022 році касети Westinghouse почали завантажувати в енергоблок №3 Рівненської АЕС. Решта блоків використовують російські ТВЕЛи.

«Енергоатом» забезпечує близько 55% потреби України в електроенергії, в осінньо-зимові періоди цей показник сягає 70%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні