Категорія
Новини
Дата

Росія може використати ядерну зброю, якщо її «спровокує НАТО»

Заступник посла Росії в ООН Дмитрій Полянський заявив, що Росія зберігає за собою право використовувати ядерну зброю, якщо її «спровокує НАТО», пише Sky News.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Раніше про можливість використання ядерної зброї заявив Дмитро Пєсков, прессекретар президента Росії Володимира Путіна. Він сказав, що Росія може використати свій ядерний потенціал у випадку «екзистенційної загрози» для країни.
  • Відповідаючи на запитання журналістів про перспективу ядерної війни проти решти світу, Полянський сказав: «Якщо Росію спровокує НАТО, якщо на Росію нападе НАТО, то чому б і ні, ми ядерна держава».
  • За його словами, «погрожувати Росії і намагатися втручатися» у її справи не варто. «Бо коли ви маєте справу з ядерною державою, звичайно, ви повинні прорахувати всі можливі наслідки вашої поведінки», – заявив він.

Контекст:

У США назвали небезпечними заяви Москви про використання ядерної зброї. «Це не те, як повинна діяти відповідальна ядерна держава», – сказав прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

США уже почали розробляти план дій на випадок застосування Росією ядерної зброї, пише The New York Times.

За даними Федерації американських вчених, Росія має близько 6000 ядерних боєголовок, що більше, ніж у НАТО. Ядерна зброя завдає максимальних руйнувань, адже навіть невелика боєголовка призводить до великих втрат і має наслідки для всього світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні