Категорія
Новини
Дата

Палата представників США проголосувала за виділення Україні $300 млн

Палата представників Конгресу США ввечері 28 вересня схвалила виділення $300 млн на підтримку України, пише Politico. Ця сума вилучена з проєкту оборонного бюджету США, тому за виділення допомоги голосували окремо.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Крім того, палата представників ухвалила законопроєкт про витрати на оборону на суму $826 млрд. 
  • Попри те, що схвалено обидва законопроєкти, ця ситуація викликала звинувачення з боку демократів, які попереджали, що Кремль може представити це як відмову Конгресу від України.
  • «Росіяни добре знаються на пропаганді. Це буде розіграно як те, що Америка відмовляється від своїх зобов’язань щодо України», – сказав Адам Сміт, демократ, член палати збройних сил.

Контекст

Фінансова допомога на $300 млн не пов’язана з додатковим фінансуванням у розмірі $24 млрд для України, яке Білий дім запросив у серпні. Ця ініціатива так само викликала спротив ультраправих республіканців.

Раніше у Сенаті точилися суперечки щодо того, чи варто включати у проєкт кошти для України, щоб скептичні до підтримки України республіканці у Палаті представників з цієї причини не відхилили його, тоді як часу на ухвалення закону й уникнення зупинки роботи уряду вкрай мало.

27 вересня Сенат США прийняв до розгляду двопартійний проєкт для додаткового фінансування на функціонування уряду після завершення місяця, у ньому передбачені майже $6 млрд для України. Проєкт має на меті запобігти призупиненню роботи уряду, так званому шатдауну з 1 жовтня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні