Категорія
Новини
Дата

PayPal збільшив дохід на 31% за квартал. Ключовою причиною зростання стала криптовалюта

Платіжна система PayPal збільшила дохід за перший квартал 2021 року на 31%. Гендиректор компанії Ден Шульман сказав, що криптовалюта стала ключовим рушієм зростання, пише CNBC.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Чистий прибуток PayPal в січні–березні зріс до $1,10 млрд із $84 млн роком раніше. 
  • За три місяці дохід компанії виріс на 31%, з $ 4,62 млрд до $6,03 млрд. 
  • Дохід та прибуток перевершили очікування аналітиків Refinitiv. Прибуток склав $1,22 на акцію проти очікуваних $1,01. Дохід – $6,03 млрд проти очікуваних $5,9 млрд.
  • Загальний обсяг платежів на платформі за перші три місяці 2021 року зріс на 50%, до $285 млрд. 
  • Кількість активних користувачів збільшилася на 14,5 млн, досягнувши 392 млн осіб.
  • Після повідомлення фінрезультатів за перший квартал акції PayPal виросли на 5,5%. 
  • У другому кварталі PayPal прогнозує скоригований прибуток в розмірі $1,12 на акцію при виручці в розмірі $6,25 млрд. PayPal очікує зростання доходу за підсумком року на 20%, до $25,75 млрд. 

Контекст 

У жовтні 2020 року PayPal оголосила про вихід на ринок криптовалют. Платіжна система дала змогу клієнтам зі США купувати, зберігати та продавати біткоїни та інші віртуальні валюти, використовуючи облікові записи PayPal. У жителів інших країн ця можливість зʼявиться в першій половині 2021 року.

Інші провідні фінтехкомпанії, такі як провайдер мобільних платежів Square Inc і компанія Robinhood Markets Inc, що займається торгівлею акціями, дають змогу користувачам купувати й продавати криптовалюти. Однак запуск PayPal примітний з огляду на обʼєм ринку, який займає компанія, зазначає Reuters.

Біткоїн та інші віртуальні монети намагаються укріпитися в якості широко використовуваних форм оплати, незважаючи на те що існують вже більше 10 років. Нестійкість криптовалют привертає спекулянтів, а також створює ризики для продавців і покупців. Транзакції також виконуються повільніше й дорожче, ніж в інших платіжних системах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні