Категорія
Новини
Дата

Пентагон розділив «хмарний» контракт на $9 млрд між Google, Amazon, Oracle і Microsoft

Міністерство оборони США уклало контракти на хмарні обчислення на суму $9 млрд з Google Alphabet Inc., Amazon Web Services Inc., Microsoft Corp. і Oracle Corp., пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Joint Warfighting Cloud Capability (JWCC) – це наступник Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), який був проєктом модернізації IT для створення великої спільної комерційної хмари для Пентагону.
  • Окремі контракти, умовна загальна сума яких становить $9 млрд, діють до 2028 року і нададуть Міноборони глобально доступні хмарні сервіси в усіх сферах безпеки та рівнях класифікації, йдеться в оголошенні про контракт. 
  • Ця угода може надати військовим рівний статус із приватними компаніями, зазначає Reuters.

Контекст

2019 року Microsoft виграла контракт Пентагону на хмарні обчислення JEDI на $10 млрд. Цю систему було розроблено для заміни старих компʼютерних мереж Міноборони США однією хмарною системою, яка зберігала б секретні дані та надавала б військовим аналіз на основі штучного інтелекту.

Але контракт було призупинено через судовий позов Amazon. Джеф Безос, який тоді очолював компанію, заявив, що адміністрація колишнього президента США Дональда Трампа могла вплинути на результат тендеру. Причиною нібито стала критика Трампа в газеті The Washington Post, яка належить Amazon.

У той час як адміністрація Трампа хотіла мати єдиного постачальника хмарних обчислень для Міноборони, як це передбачено в JEDI, адміністрація Байдена скасувала це на користь розподілу проєкту між кількома компаніями.

У березні цього року Пентагон відклав укладення контракту JWCC на грудень. Тоді в Міноборони пояснили, що оцінка пропозицій від чотирьох компаній займе більше часу, ніж очікувалося.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні