Категорія
Новини
Дата

Справа про можливий витік інформації. Першого заступника директора НАБУ Гізо Углаву звільнили з посади

1 хв читання

Першого заступника директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углаву звільнено з посади. Відповідне рішення ухвалив директор НАБУ Семен Кривонос. Причина – вчинення дисциплінарного проступку, йдеться в релізі Бюро.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • Наказ про звільнення Углави директор НАБУ Семен Кривонос підписав 3 вересня.
  • Причина звільнення – порушення присяги державного службовця, порушення правил етичної поведінки державних службовців, Закону України «Про державну службу», Кодексу етики працівника НАБУ, зазначається в повідомленні пресслужби Бюро.
  • Службове розслідування та дисциплінарна комісія НАБУ встановили, що Углава «вчинив низку дій та висловлювань негативного характеру, спрямованих на персональну та професійну дискредитацію працівника Бюро, який подав службову записку про можливі факти витоку інформації».

Контекст

22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура та представники поліції провели обшуки вдома у детектива НАБУ. Причина – нібито витік інформації щодо розслідування в кримінальній справі про фігурантів «Великого будівництва».

Два співрозмовники Forbes у правоохоронних органах стверджують що розслідування стосувалось бізнесмена та ідеолога «Великого будівництва» Юрія Голіка. Обшуки в машині Голіка пройшли навесні 2023 року.

24 травня директор НАБУ Семен Кривонос усунув від виконання службових обовʼязків свого першого заступника Гізо Углаву через розслідування ймовірного витоку інформації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд