Категорія
Новини
Дата

Philip Morris та British American Tobacco припиняють інвестиції в РФ та згортають виробництво

Світові тютюнові гіганти Philip Morris та British American Tobacco (ВАТ) зупиняють заплановані інвестиції у Росії. Компанії заявили про скорочення виробничих операцій в РФ, йдеться у повідомленнях на їхніх сайтах.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Philip Morris у середу оголосила про зупинення запланованих інвестицій у РФ, включно з усіма запусками нових продуктів, а також комерційні, інноваційні та виробничі інвестиції, йдеться у заяві компанії.
  • Philip Morris активізувала плани зі скорочення виробничих операцій в Росії.
  • British American Tobacco повідомила, що бізнес в РФ продовжує працювати, але компанія призупинила всі заплановані капіталовкладення в Росію і зосередилася на портфелі тютюнових виробів місцевого виробництва.
  • ВАТ в повному обсязі дотримуватиметься всіх міжнародних санкцій, повʼязаних з війною в Україні, додали у компанії.

Контекст

Philip Morris International, яка виробляє Marlboro, відкрила перше представництво в Росії у 1992 році, у країні-агресорі працює 3200 співробітників компанії. У 2021 році на РФ припадало майже 10% від загального обсягу відвантажень сигарет і тютюну PMI, що нагрівається, і близько 6% від загального чистого виторгу.

Компанія «БАТ Росія» заснована у 1991 році. У головному офісі в Москві, а також у 75 регіональних офісах та на виробництві в Санкт-Петербурзі працюють близько 2500 людей.

Британська тютюнова компанія Imperial Brands також заявила, що припиняє свою діяльність у Росії. Компанія, яка виробляє сигарети під брендами Winston, Davidoff, West, Gauloises Blondes, сигари Montecristo та тютюн Golden Virginia та DrumImperial Brands, зупиняє завод у російському Волгограді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні