Категорія
Новини
Дата

Philip Morris випускатиме сигарети на фабриці конкурента в Києві

1 хв читання

У серпні 2022 року тютюнова фабрика «Імперіал Тобакко» у Києві тимчасово розпочне виробництво сигарет під торговими марками Bond Street, L&M, Marlboro, Parliament та Philip Morris, що належать компанії Philip Morris International, йдеться в пресрелізі PMI.

Ключові факти

  • В компанії пояснили, що з 24 лютого робота фабрики зупинена через бойові дії у Харківській області. 
  • «Ми дуже раді, що знайшли взаємовигідне рішення з компанією «Імперіал Тобакко» […] Ми сподіваємося, що зможемо відновити виробництво на нашій харківській фабриці, щойно це стане безпечним для працівників», – повідомив Максим Барабаш, генеральний директор «Філіп Морріс Україна».
  • PMI зазначили, що угода дозволить зберегти робочі місця, покращити забезпечення продукцією українського ринку та гарантувати сплату податків до держбюджету.
  • Фабрика «Імперіал Тобакко» в Києві має значний виробничий потенціал, наголосила Галина Воробйова, голова правління «Імперіал Тобакко продакшн Україна». З початку підприємство не може виконувати експортні поставки, тому угода з «Філіп Морріс» дозволить завантажити потужності, додала вона. 

Контекст

Philip Morris International, до якої входить ПрАТ «Філіп Морріс Україна», в Україні працює понад 20 років, володіє фабрикою у Харківській області. На підприємствах компанії до російського вторгнення працювало близько 1300 осіб. До війни фабрика була експортним хабом для більш ніж 20 країн світу, зокрема таких великих ринків, як Японія та Єгипет.

Через зупинку виробництва у Харківській області «Філіп Морріс» з квітня імпортує продукцію в Україну. Поставки на український ринок забезпечують вісім підприємств PMI. З початку війни компанія сплатила до державного бюджету понад 11 млрд грн податків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні