Категорія
Новини
Дата

Підготовка теплогенерації та електромереж до зими коштуватиме ДТЕК 16,4 млрд грн – Сахарук (оновлено)

1 хв читання

Найбільша приватна енергокомпанія ДТЕК, щоб забезпечити цієї зими паливом свої теплоелектростанції, інвестує у видобуток вугілля до кінця року 7,6 млрд грн*. Про це повідомив виконавчий директор компанії Дмитро Сахарук на форумі «Енергія бізнесу 2024», організованому редакцією Forbes 9 жовтня в Києві.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • ДТЕК продовжує виконувати план із відновлення 65–70% електростанцій, зруйнованих російськими обстрілами – до кінця року інвестиції в це становитимуть 3,8 млрд грн. Вже провели роботи на 2,3 млрд грн.
  • На підготовку розподільчих електромереж ДТЕК витратить цього року 5 млрд грн. Роботи виконано вже на 2,6 млрд грн. Підготовка мереж передбачає заміну трансформаторів, модернізацію і будівництво підстанцій, будівництво нових ліній, встановлення систем автоматизації.
  • Інвестиції у видобуток вугілля в 2024-му — 7,6 млрд грн.
  • Компанія також запасає на зиму газ і є найбільшим приватним видобувачем газу в країні.
  • «[Успішне проходження зими] значно залежить від ППО, але з нашого боку все точно буде готове», – запевнив Сахарук.

Контекст

З лютого 2022-го Росія окупувала в Україні понад 18 ГВт електрогенеруючих потужностей, зокрема найбільшу в Європі Запорізьку АЕС. 9 ГВт на підконтрольній Україні території росіяни знищили обстрілами.

26 серпня РФ вперше ударила по підстанціях «Укренерго» ракетами з касетними боєприпасами. Наслідки руйнувань усували 13 днів, під час яких довелося вводити графіки відключення електроенергії для населення.

Як кожен із нас може посилити власну енергонезалежність і куди рухається ринок електроенергії, читайте в інтервʼю з гендиректором енергопостачальної компанії Yasno Сергієм Коваленком.

*Уточнено обсяг інвестицій у видобуток вугілля.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд