Категорія
Новини
Дата

Підприємці цьогоріч отримали 224 млн грн за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб – Свириденко

1 хв читання

Держава компенсувала підприємцям 224 млн грн за працевлаштування понад 11 000 внутрішньо переміщених осіб у 2024 році. Про це 8 жовтня повідомила пресслужба Мінекономіки з посиланням на першу віцепремʼєрку – міністерку економіки Юлію Свириденко. Ця програма реалізується в межах проєкту Мінекономіки «Робота без бар’єрів».

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі 

  • Понад 8000 роботодавців отримали від уряду компенсацію за працевлаштування українців, які вимушено переїхали з небезпечних регіонів країни, понад 400 з працевлаштованих – люди з інвалідністю.
  • Розмір компенсації становить зараз 8000 грн. Щоб отримати кошти, роботодавець має укласти трудовий договір (зокрема, за сумісництвом), гіг-контракт з внутрішньо переміщеною особою та подати заяву на отримання компенсації через портал «Дія» або в паперовій формі у Центрі зайнятості разом з пакетом необхідних документів.

Контекст

Уряд запровадив програму стимулювання підприємців брати на роботу внутрішніх переселенців у квітні 2022 року. Мета програми – пришвидшити адаптацію людей, що змушені були переїхати в більш безпечні регіони, та підвищити рівень зайнятості серед населення. 

За кожного працевлаштованого переселенця держава виплачує роботодавцю компенсацію у розмірі мінімальної заробітної плати (з 1 квітня 2024-го – 8000 грн) впродовж трьох місяців, за працевлаштування осіб з інвалідністю – впродовж шести місяців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд